Yaşar Okuyan kimdir? Yaşar Okuyan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Yaşar Okuyan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Yaşar Okuyan kimdir? Yaşar Okuyan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Yaşar Okuyan’ın biyografisini haberimizde derledik…

Birol Ekici kimdir? Birol Ekici kimdir?

Yaşar Okuyan kimdir?

Yaşar Okuyan Çayeli, Rize’den Yalova’ya yerleşen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi. Bir dönem gazetecilik yaptı ve İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yalova’nın il olmasından sonra 20. Dönem’de Yalova milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Aktif siyasete 1970’li yılların başında MHP’de başladı. Aynı dönemde kardeşi Arif Okuyan, TKP’de faaliyet gösterdi ve parti organlarından Ürün dergisinin sahibi olarak siyaset yaptı, ardından parti politikası gereği CHP’ye katıldı. "Faşist bir ağabeyim olduğu için utanıyorum" açıklamaları yapan Arif Okuyan, bu nedenle soyadını da (Ekim Devrimi’ne gönderme yapacak şekilde) değiştirerek Arif Ekim yaptı. Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz'ın ANAP liderliğine seçilmesinden sonra bu partiden Meclis’e girdi.  Okuyan, Mesut Yılmaz’la ters düşünce bakanlık görevi ile ANAP’tan ayrıldı.

İşçi Partisi’nin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongresinde kurulan Vatan Partisi’nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı. 2019 yılında CHP’ye katıldı.

21 Şubat'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüşme yaptığını duyuran eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın bugün CHP ile ilişiği kesildi.

Okuyan'ın ihracında Kılıçdaroğlu ile yaptığı öne sürülen görüşmede İYİ Parti lideri Meral Akşener'e dair gizli bilgileri CHP liderine aktardığını iddia etmesi önemli rol oynadı.

Editör: Ateş Çatıkkaş