Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında, voleybol yöneticisi kocanın işi nedeniyle sık seyahate gitmesi, eşini ve çocuğunu ilgisiz bırakması, seyahatlerine nadiren eşini götürmesi, özel günlerini kutlamaması, eşinin hastalığıyla ilgilenmemesini kusur sayan yerel mahkeme kararını onadı. Mahkeme, bu durumun evliliğin temelini sarsan bir davranış olduğunu belirterek kocayı ağır kusurlu buldu.

Ancak mahkeme, eşinin işi ve çevreden duyduğu dedikodular nedeniyle kıskançlık yapan, hakaretlerde bulunan ve eşinin ailesiyle görüşmeyen kadın da kısmen kusurlu buldu.

Mahkeme, her iki tarafın da kusurlu olduğunu belirterek boşanmaya karar verdi. Ancak kocanın kusurunun daha ağır olduğu gerekçesiyle kadına aylık 2 bin 500 lira tedbir ve yoksulluk nafakası ile birlikte 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Bu karar, evliliklerde eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarını ve sadakat yükümlülüklerini bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca, eşlerin birbirlerine saygı göstermeleri ve iletişim kurmalarının önemini vurguladı.

Erdoğan: Gazze soykırımının önüne geçmek için neyi bekliyorsunuz? Erdoğan: Gazze soykırımının önüne geçmek için neyi bekliyorsunuz?

Kaynak: AA