CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu

Anayasanın dördüncü maddesinin kaldırılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu’nun sözleri tartışma konusu olmuştu. CHP ve İYİ Parti Yapıcıoğlu’nun sözlerine sert tepki göstermişti. Tartışmalar devam ederken Yapıcıoğlu’ndan yeni bir açıklama daha geldi.

Yeni Şafak'tan Mehmet Güney'e konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, anayasanın 4'üncü maddesiyle ilgili kullandığı ifadelerin arkasında olduğunu belirtti.

"4. madde 1980 darbesinden sonra Anayasa'ya girmiştir"

Yapıcıoğlu, şunları söyledi;

“Bu madde 1980 darbesinden sonra anayasaya girmiştir. Önceki anayasalarda böyle bir madde yok. CHP, 27 Mayıs darbesine 'devrim' demiştir. Darbecilerin yaptığı 1961 Anayasası’nın ilerici ve özgürlükçü bir anayasa olduğunu savunmuştur. 12 Eylül darbesine ise ‘karşı devrim’ demiştir. Daha önce gerici ve faşist olarak nitelediği Kenan Evren’in bizzat kaleme alarak anayasaya ilave ettiği bir maddeyi ‘kurucu irade’ diye savunuyorlar. CHP, Kemalizm maskesiyle ‘Kenanizm’ yapıyor.’’

"Bizim bayrakla, İstiklal Marşı'yla, Cumhuriyet'le hiçbir sorunumuz yok"

“Onların istediği cumhursuz Cumhuriyet'tir. Yönetim hakkının kendilerine ait olduğunu iddia ediyorlar. Seçimle gelenleri asıl CHP kabul etmiyor. 367 garabetini unutmadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk adaylığı zamanında aday olma, sen cumhurbaşkanı olamazsın, diye söylemişlerdi. Her yerde anlattım. Bir daha da anlatıyorum. CHP anlamamakta ısrar ediyor. Bizi farklı bir tartışma zeminine ve polemiğe çekmek istiyor. Bizim bayrakla, İstiklal Marşı'yla, Cumhuriyet'le hiçbir sorunumuz yok. Bayrak üzerindeki hilal, İslam’ın sembolüdür. ‘Şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli’ cümlesi geçen bir marştan biz neden rahatsız olalım?”

“CHP’nin kendisi İstiklal Marşı’ndan rahatsız”

“CHP zihniyetinin yaptığı anayasalarda İstiklal Marşı yoktur. 1921 yılında İstiklal Marşı kabul edilmiş ancak ne 1924 Anayasası’nda ne da 1961 Anayasası’nda bayrak ile ilgili bir hüküm yoktur. CHP’liler özellikle 28 Şubat sürecinde kendi programlarında İstiklal Marşı yerine 10. Yıl Marşı’nı okurlardı. Ezanı onlar yasakladılar. Caminin içerisinde Arapça kamet getirenleri bile derdest edip hapse attılar. CHP’nin ilkeleri olan 6 oku Anayasaya soktular, sonra çıkaracaklarını vaat ettiler ve hatta 1961’de çıkardılar. Şimdi kendi ilkelerini Cumhuriyet'in ilkeleri olarak herkese kabul ettirmek istiyorlar."

Kaynak: Haber Merkezi