Son birkaç haftadır kripto piyasaları dikkate değer iyileşme gözlemleniyor. Önemli fiyat artışlarından yalnızca Bitcoin, Ethereum veya BNB gibi büyük kripto paralar faydalanmadı. Boğa koşusunun ivme kazanmasıyla birlikte başlayan coin rallisi, yeni bir altcoin sezonunun sinyalini veriyor.

Worldcoin (WLD) Nedir?

Worldcoin (WLD), OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından kurulan bir kripto para projesidir. Kullanıcılara, kimlik sahibinin gerçek bir insan olduğunu doğrulayan bir dünya kimliği sunarak, dijital kimlik belirleme sürecini yeniden tanımlamak amacıyla piyasaya sürülmüştür.

WLD token, Ethereum üzerinde yer alan bir ERC-20 token’idir. Worldcoin, Optimism Mainnet üzerinden çalışır, bu nedenle çoğu WLD işlemi Optimism ağında gerçekleşir.

Worldcoin WLD Projesi

Worldcoin, bir kullanıcının metin, video veya diğer içerik türlerinin üretken yapay zeka yazılımı yerine gerçek bir insandan geldiğini doğrulaması için uygun bir yol sağlamayı amaçlayan dijital bir tanımlama platformudur.

Platformun token’i WLD token, Ethereum ve Optimism blok zincirine dayanmaktadır.

Worldcoin projesi; World ID dijital pasaportu, World App kripto cüzdanı ve WLD kripto para token’inden oluşmaktadır. Worldcoin, kullanıcıların gözlerindeki iris desenlerini taramak ve "IrisCode" adı verilen bir World ID kimlik kodu oluşturmak için Orb adı verilen bir iris tarama biyometrik görüntüleme cihazı kullanır. İris desenleri, parmak izleri gibi her kişi için benzersizdir. Worldcoin, kullandığı her iris görüntüsünü sonrasında sildiğini iddia ediyor.

Worldcoin WLD Kurucuları Kimlerdir?

Worldcoin, San Francisco ve Berlin merkezli Tools for Humanity tarafından geliştirilen kripto para birimi projesidir. OpenAI CEO'su Sam Altman, Max Novendstern ve Alex Blania tarafından 2019 yılında kurulan proje, VC Andreessen Horowitz tarafından desteklenmektedir.

Worldcoin WLD İstatistikleri

WLD Token toplam arzı 10.000.000.000 adettir.

WLD Token dağılımının, %75’i Worldcoin topluluğuna, 13,5’i Tools for Humanity yatırımcılarına, %9,8’i ilk geliştirme ekibine, %1,7 Tools for Humanity rezervine ayrılmıştır.

Worldcoin WLD Whitepaper

Worldcoin whitepaper’ında proje misyonundan, “Worldcoin, insanlığın çoğunluğunun sahip olduğu, küresel olarak kapsayıcı bir kimlik ve finansal ağ oluşturma amacıyla kurulmuştur.” diyerek bahsedilmiştir.

Worldcoin WLD whitepaper’ına buradan ulaşabilirsiniz.

Worldcoin WLD Güvenilir mi?

WLD token sözleşmesi Ethereum Mainnet üzerinde konuşlandırılmıştır ve Optimism "Katman-2" ağına köprülenmiştir. Dolayısıyla bu iki blok zincirinin güvenlik özelliklerini taşır.

Worldcoin WLD Özel Kılan Nedir?

Worldcoin, lokasyonlardan bağımsız olarak herkesin evrensel olarak erişilebilir merkeziyetsiz finans ve kimlik altyapısı aracılığıyla küresel dijital ekonomiye katılabileceği bir geleceğe ulaşmayı hedeflemektedir. Worldcoin projesi insanların küresel fırsat eşitliğini önemli ölçüde arttırmayı planlamaktadır.

Proje dijital alandaki pek çok etkileşimi küresel olarak daha mümkün hale getirmeyi hedeflemektedir. İnsanların değer işleme, kendilerini tanımlama ve internette etkileşim kurma biçimlerini değiştirecektir.

WLD Token Nasıl Alınır?

WLD token, Bitcoin gibi farklı kripto para birimleri karşılığında da alınıp satılabilir. Bitlo’da kripto para satın almak için Bitlo’ya kaydolmanız ve e-posta adresinizi doğrulamanız yeterlidir. Ardından, Bitlo hesabınıza dilediğiniz miktarda Türk lirası bakiyesi yükleyebilirsiniz. Hesabınızdaki Türk lirası ile kripto para satın almak için Bitlo sayfasındaki “Kolay Al/Sat” ya da “Gelişmiş Al/Sat” sekmelerine girebilir, güvenli bir şekilde kripto para al-sat işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Worldcoin WLD Fiyatı

İçeriğin hazırlandığı tarih itibariyle 2,07 dolar seviyesinde fiyatlanan WLD token güncel fiyatına Bitlo üzerinde ulaşabilirsiniz. Türk lirası ve ABD doları gibi itibari paralar ile WLD satın alma işlemi yapabilirsiniz.

Worldcoin Nereden Alınır?

Tüm kripto paralarda olduğu gibi WLD token al sat işlemlerinizi Bitlo gibi güvenilir kripto para borsaları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Türk lirası ve ABD doları gibi itibari paralar ile WLD token satın almak mümkündür.

Worldcoin WLD Hakkında Sık Sorulan Sorular

WLD Token Nedir?

WLD token, Worldcoin projesinin temel taşıdır. Ekonomik eşitliği teşvik etme hedefini yerine getirmek ve kullanıcıların Worldcoin ekosisteminde değer alışverişi yapmasını sağlamaktadır.

WLD Token Toplam Arzı Ne Kadardır?

Worldcoin projesinin temel taşı, WLD Token toplam arzı 10.000.000.000 adettir.

WLD Token Neden Benzersizdir?

WLD token, insanların küresel fırsat eşitliğini arttırmayı hedeflemektedir.

WLD Token Sahibi Kimdir?

ChatGPT'nin sahibi OpenAI'ın kurucu ortağı olan Sam Altman, Worldcoin’in kurucu ekibinde yer almaktadır.

WLD Coin mi Token mi?

Ethereum üzerinde yer alan bir ERC-20 token’i olduğu için WLD coin olarak nitelendirilmez.

Ahmet Çakır kimdir? Ahmet Çakır kimdir?

Kaynak: bitlo