Aralık vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın hemen üzerinde 8.600,25 seviyesinden işlem gördü.

Önceki gün dalgalı seyreden endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 8.600,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında 8.597,00 oldu.

Analistler, küresel piyasalarda, Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarındaki tonun beklenenden daha "şahin" olmasıyla negatif seyrettiğini açıkladı.

Dünyada enflasyonla mücadelede gerektiği kadar adım atılıp atılmadığının sorgulanmaya devam edildiğini kaydeden analistler, varlık fiyatlarında oynaklığın güçlü kalmaya devam ettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 3 yılın en düşük seviyesinde Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 3 yılın en düşük seviyesinde

Fed Başkanı Powell, önceki gün yaptığı açıklamalarda, enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürecek kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını ,fade ederek, gerekmesi durumunda para politikasını daha çok sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Analistler, endeks kontratında 8.650 ve 8.750 puanın direnç, 8.500 ve 8.400 seviyelerinin destek seviyesinde olduğunu açıkladı.

Editör: Deniz Dalgıç