İstinye Park’ta bir mağaza araba fiyatına satılan 'vikunya kaban' sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, nesli koruma altında bulunan Vikunyaların tüyünden yapılan kabanın fiyatını merak etti. Peki Vikunya kaban fiyatı ne kadar? Vikunya kaban nerenin malı? Vikunya kaban nerede satılıyor? Vikunya kaban neden gündem? Sizler için derledik...

Vikunya kabanı nedir? Vikunya kabanı neden gündem? 

Gazeteci Faik Erdemli, İstanbul'da bulunan İstinye Park AVM'de denediği vikunya kabanın fiyatını okurlarıyla paylaştı. Kabanın fiyatının 1.321.920 TL olduğunu gören sosyal medya kullanıcıları, kabanı araştırmaya başladı.

Kabanın fiyatının güncel kurla 45 bin Dolara tekabül ettiği bilgisi, sosyal medya kullanıcılarını şaşırttı. Kabanın fiyatının Sıfır Audi A3 fiyatına denk geldiğini belirten Erdemli, üründen 3 adet geldiğini ve 1 tanesinin satıldığını söyledi.

Selçuksports | İnter – Torino maçı canlı izle Selçuksports | İnter – Torino maçı canlı izle

Erdemli, kabanın materyalinin Vikunya yünü olduğunu açıkladı. Vikunyalar’ın, Peru, Bolivya, Şili ve Arjantin’in yüksek dağlarında yaşadıkları öğrenildi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Vikunya’ların sayıları 14. yüzyılda 1 milyonken, bu sayının günümüzde 5 bine kadar düştüğü tahmin ediliyor.

Vikunya kabanı hangi markanın? Vikunya kabanı nerenin malı?

Kabanın üreticisi Loro Piana, dünyanın en büyük kaşmir üreticisi olduğunu iddia eden, giyim ve tekstil ürünlerinde uzmanlaşmış bir İtalyan şirketidir.

Kaynak: Haber merkezi