Veli Ergin İmre kimdir? Veli Ergin İmre nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Veli Ergin İmre kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Veli Ergin İmre kimdir? Veli Ergin İmre kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Veli Ergin İmre kimdir?

İnat TV | Monaco - Barcelona maçı canlı izle İnat TV | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

Veli Ergin İmre kimdir?

Ergin İmre Veli, 1958 yılında tıp alanında araştırma yapan doktor Dr. İzzet İmre ile Mercedes Benz, Bosch, VDO gibi markaların Türkiye distribütörü olan Safiye İmre'nin oğlu olarak dünyaya geldi. 1961 yılında aile Almanya'nın Münih şehrine taşınarak Dr. Imre, Alexander von Humboldt Vakfı'nın “Romafaktörün İzolasyonu” bursuna katıldı. Beş yıl sonra dedesinin şirketi Türkiye'deki ekonomik gerileme nedeniyle neredeyse iflas etti. Sonuç olarak aile Almanya'yı terk etmek ve büyükbabasının işini devralmak zorunda kaldı.

Ergin İmre, 1976 yılında İstanbul'daki Alman Gymnasium'unu bitirdikten sonra ETH Zürih'e giderek 1981 yılında "Diplom Chemie Ingenieur ETH" olarak mezun oldu. Daha sonra Imre "DNA ve RNA'nın fiziksel davranışı" konulu bir araştırma projesinde çalışmaya başladı. Yağda sudaki makro moleküller, mikro emülsiyonlar” ve projeyle ilgili dört yayının ortak yazarlığını yaptı.

1982 yılında İmre Bey, Mercedes Benz Türk'ün yönetim kuruluna girdi. A.Ş., büyükbabası ve Daimler Benz AG tarafından kurulan, 1999 yılında hisselerini Daimler AG'ye Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak sattıktan sonra yönetim kurulundan ayrılana kadar Türkiye'de otobüs ve kamyon üreticisi olarak görev yaptı. 1984 yılında Mengerler Ticaret T.A.Ş. Türkiye'de faiz oranlarının hızla yükseldiği bir ortamda borçlu olduğu için neredeyse yeniden iflas noktasına geldi. Bu, Bay Imre'nin bilim insanı kariyerini bırakıp işi babasından devralmak zorunda kaldığı dönemdi. Önce babasının ardından Halit Şile Bey'in başkanlığında Genel Müdür olarak göreve başladı. Veli Ergin İmre, 2009 yılından bugüne Ahmet Veli Menger Holding A.Ş.'nin başkanlığını yapmaktadır. Mengerler Ticaret TAŞ.'nin yanı sıra.

Kaynak: Haber Merkezi