Uzman Çavuş Samet Aslan kimdir? Uzman Çavuş Samet Aslan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Uzman Çavuş Samet Aslan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Uzman Çavuş Samet Aslan kimdir? Uzman Çavuş Samet Aslan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Uzman Çavuş Samet Aslan kimdir? Sizler için derledik.

5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları 5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları

Uzman Çavuş Samet Aslan kimdir? 

Milli Savunma Bakanlığı, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Ocak 2024 tarihinde, BTÖ mensuplarınca düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olmuş bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” açıklamasında bulundu. 

Çayırova'ya Şehit ateşi düştü

Terör örgütünün sızma girişimi sonrası Pençe - Kilit 2 operasyon bölgesinden yaralı olarak hastaneye sevk edilen Piyade Uzm. Samet Aslan hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Emek mahallesi 2407 sokakta bulunan Aslan'ın ailesine acı haberi Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberinde gelen devlet erkanı verdi.

Kaynak: Haber Merkezi