Uygar Saral kimdir? Uygar Saral nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Uygar Saral’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Uygar Saral kimdir? Uygar Saral kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Uygar Saral’nun biyografisini haberimizde derledik…

Uygar Saral kimdir?

Reeder'in sahibi Samsunlu iş insanı Uygar Saral'dır. Adı yabancı gibi görünse de aslında bir Türk markasıdır. Yani Reeder hangi ülkenin sorusunun cevabı, "Reeder bir Türk markasıdır"dır.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan, Hollanda ve İsveç'teki iş tecrübesinden sonra Türkiye'ye dönerek Selekt Bilgisayar'ı kuran Uygar Saral Reeder Kurucu Ortağıdır. Türkiye'nin 40 yaş altı en başarılı 19. yöneticisi ödülüne layık görülmüştür.

Türkiye’ye ilk olarak e-kitap okuyucuyu getirerek pazarda adından bahseden Reeder, marka olarak 2010 yılında tablet modelini piyasaya sunmuştur.

Reeder bir Türk telefon markasıdır. Samsun ilindeki fabrikası üzerinde telefon üretimi yapmaktadır. İlerleyen dönemlerde akıllı saat ve yapay zeka içerikli cihazların üretimi planlanmaktadır.

Reeder EMEA kısaltması ile yani "Europe, Middle East ve Africa" bölgelerinde 2014 yılının en çok satılmakta olan Intel işlemcisi olan tablet markası olmuştur.

2010 senesinde Türkiye'nin ilk lokal markalı Android işlemcili tablet modelini piyasanın beğenisine sunmuştur.

Reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral'dır. Samsun ili üzerinde yatırımları olan Reeder markası bir yerel teknoloji firmasıdır.

Editör: Deniz Dalgıç