Ortaca'nın Ekşiliyurt Mahallesi'nde bahçıvanlık yapan Selahattin Yalnız, birlikte yaşadığı kadınların kızları FTB (24) ve BD'nin (18) 17 Mayıs'ta evde paralarla kaçtığını ileri sürerek, bulunmaları için 29 Mayıs'ta bir televizyona katıldı. Kayıp olduğu belirtilen 2 kızda aynı televizyon çıkışı ortaya çıktı. FTB, BD, diğer kardeşleriyle Selahattin Yalnız'ın cinsel istismara maruz kaldıklarını söyledi. Yalnız, 2'sinin kendisine iftira attığını ve uyku ilacı içirdiklerini ileri sürdü.

“Dördünüz benim karım olacaksınız”

Yıllardır üvey babaları tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarını programda anlatan FTB, "14 yaşından beri bu adam bize tecavüz ediyor. Satırla saldırıyordu, dövülüyordu. 'Sizin derinizi yüzerim, dördünüz de benim karım olacaksınız' diyordu. Bunlar annemin gözlerin önünde yapılıyordu" dedi. Selahattin Yalnız ise, "Böyle bir şey yapmadım. Cinsel istismar videoları bize de geldi. Konuştuk, anlaşmaya çalışıyoruz. Ne anlatayım? Beni uyutup, geçici mi? Uyutarak istiyorlar" diye konuştu.

Emniyet binası önünde linç girişimi

Kızların programda anlattıklarını ihbarı kabul etmeyen savcılık, harekete geçti. Polis, Selahattin Yalnız'ı evde tutarak geniş güvenlik önlemlerini alarak Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dile getirdi. Yalnız'ın güvenli bir yere getirileceğini öğrenenler, çevrede toplanıp tepki gösterdi. Şüphelenmek isteyenler polis ekipleri tarafından engellendi. O anlaşılıyor ki, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Polisteki operasyonların ardından adliyeye sevk edildi, tutuklandı, birlikte yaşadığı FE serbest bırakıldı.

Kadıköy'de kapalı otoparktaki 10 araç çizildi: Araç sahipleri şikayetçi oldu Kadıköy'de kapalı otoparktaki 10 araç çizildi: Araç sahipleri şikayetçi oldu

Toplam 11 çocuğu varmış

Televizyon programının bugün yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Programa bağlanan Necati Bayar, yeğeni Selahattin Yalnız'ın bir dönem Avustralya'da yaşadığını ve toplam 11 çocuğun olduğunu söyledi. Bayar, "Selahattin, ilk evliliğini teyzesinin kızıyla yaptı. Yeğenim Avustralya'ya geldiğinde dedi ki, 'Dayı, ben pişman oldum.' Bunun üzerine, 'Bunun biletini gönderdim'. Bana geldi, 'Dayı istemeye gidiyoruz' dedi. Kıbrıslı kıza çocuklarını söyledi. Ama dinlemedi, evlendiler. Bu evlilikten 4 kızı oldu. Sizin yayınınız için ikinci eşini buldum;3 yaş ile 5 yaş arası. İkinci çocuk, '4 yaşında tecavüze uğradım' diyor. Üçüncü çocuk, 6 yaş ile 11 yaş arasında tecavüze uğradığını söylüyor. Üçüncü evlilikte Avustralyalı kadından 2 kız çocuğu var, 13 yaşında tecavüze uğradığını söylüyor. 4 sayfalık ifade var. Bunları size gönderebilirim" dedi.

Kaynak: DHA