Urfi Çetinkaya kimdir? Urfi Çetinkaya nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Urfi Çetinkaya’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Urfi Çetinkaya kimdir? Urfi Çetinkaya kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Urfi Çetinkaya’nun biyografisini haberimizde derledik…

Urfi Çetinkaya kimdir?

Urfi Çetinkaya, 1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Urfi Çetinkaya, 1980 darbesi sonrasında "arananlar" listesine giren isimlerden biriydi. Darbe döneminin etkisiyle genç yaşta suç dünyasına adım atan Çetinkaya, hayatının geri kalanında kaçınılmaz bir şekilde suçla iç içe geçirdi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatına devam etti. 1989 yılında İstanbul'da 3 kilo uyuşturucu madde ile yakalanan Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye edildi.

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında "Matador" operasyonunda tutuklandı, 2003'te tahliye edildi. Daha sonra "Son Tango" operasyonunda bir kez daha tutuklanan Çetinkaya, 2012'de sağlık sebepleri nedeniyle tahliye edildi.

Adı İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yle de anılan Çetinkaya'nın, Zindaşti ile ortak olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi