Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek üzere bulunan Ürdün, Tunus ve Fas'tan toplam 144 kişinin vefat ettiği bildirildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ürdün'den 75 hacı ve hacı adayının "yüksek derecede sıcaklık ve güneş çarpması" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Vefat eden kişilerin Ürdün'ün resmi hac heyetinde yer almadığı kaydedilen açıklamada, daha önce kayıp olduğu bildirilen 110 Ürdün vatandaşından 96'sının bulunduğu bilgisine yer verildi.

Tunus Diyanet İşleri Başkanı İbrahim eş-Şeybi, ülkenin resmi ajansı TAP'a yaptığı açıklamada, "çoğu turist vizesiyle hac ibadetini yapmaya giden 49 Tunuslunun vefat ettiğini" duyurdu.

Hayatını kaybedenlerden 5'inin resmi heyetle hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunduğunu ifade eden Şeybi, ölümlere "aşırı sıcakların" yol açtığını belirtti.

İngiltere'de milyonlarca seçmen sandık başına gidiyor İngiltere'de milyonlarca seçmen sandık başına gidiyor

Fas Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığından yapılan açıklamada ise ülke vatandaşlarından 20 kişinin hac ibadeti sırasında hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, her yıl yaklaşık olarak Fas'tan 30 ila 45 kişinin hac ibadeti sırasında vefat ettiği bilgisine de yer verildi.

Kaynak: AA