Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararı sonrası Karabulut ailesinden açıklama: 'Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştı Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararı sonrası Karabulut ailesinden açıklama: 'Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştı

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) bugün Yükseköğretim Kurumu (YÖK) önünde üniversite idari personelinin sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle Ankara’da bulunan YÖK Merkez Binası önünde eylem yaptı. Emekçiler YÖK’ten, tayin hakkı, yükseköğretim tazminatı, görevde yükselme ile unvan değişikliği sınavlarının düzenli yapılması ve diğer sorunların çözümü hakkında taleplerde bulundu. Eylemde basın açıklaması da yapıldı.

‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’

Eylem kapsamında yapılan basın açıklamasında idari personelin talepleri yerine getirilene mücadelenin süreceği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı: “YÖK Başkanımıza sesleniyoruz: Üniversitelerde kalite, memnuniyet ve huzur istiyorsanız, idari personeli görmezden gelerek bunu başaramazsınız. Üniversiteler, öğrenciler, idari personel ve akademik personel bir bütünün parçalarıdır. Taleplerimize kayıtsız kalmayın, gereğini yapın ÜNİPERSEN olarak, taleplerimiz karşılık bulana kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerekirse her gün YÖK önünde eylem yapmaya devam edecek, haklarımızı alıncaya kadar sesimizi duyuracağız.”

Kaynak: Haber Merkezi