Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bunun üzerine internet kullanıcıları üniversite ikinci öğretim nedir, ikinci öğretim kaldırıldı mı? İkinci öğretim kapatıldı mı? sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Peki üniversite ikinci öğretim nedir, ikinci öğretim kaldırıldı mı? İkinci öğretim kapatıldı mı? Sizler için derledik...

Üniversite ikinci öğretim nedir?

İkinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde düzenlenmesidir. Eğitim içeriği aynı olsa da daha düşük puan ile ikinci öğretime kayıt olunabilir. Örgün eğitimden farklı olarak, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gereklidir.

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Cansu Döner kimdir? Zuhal Topal’la Yemekteyiz Cansu Döner kimdir?

İkinci öğretim kaldırıldı mı?

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir" dedi.

Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini belirtti.

Kaynak: Haber merkezi