Ümraniye Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kantinlerine geldi.

Kastamonu'da emekli öğretmenin cesedi gölette bulundu Kastamonu'da emekli öğretmenin cesedi gölette bulundu

Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda beslenmelerini sağlamak için yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına uygunluk, ürünlerin son kullanma tarihleri ve gıda saklama koşulları incelendi.

Gıda üretilen fırın ile tost makinesi gibi cihazları da kontrol eden ekipler, kantin işletmecilerine bilgilendirilmelerde bulundu.

Denetim sırasında basın mensuplarına açıklama yapan zabıta memuru Yunus İçöz, kantin işletmelerinin hem hijyen hem de yönetmeliklere uygunluk açısından kontrol edildiğini söyledi.

Kontrollerin aralıklarla süreceğini belirten İçöz, "Denetimlerde olumsuzluğa rastladığımız takdirde tutanak tanzim edip ilgili müdürlüğe bilgi veriyoruz. Eğer olumsuzluk zabıta müdürlüğünün sorumluluk alanına giriyorsa cezai yaptırımları biz uyguluyoruz." dedi.

İçöz, ilçedeki tarım müdürlüğünün kendilerine okullarda satılamayacak ürünleri içeren liste gönderdiğine dikkati çekerek, bu ürünlerin kantinlerde görülmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA