İYİ Parti’de ihraç istemiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Özel Kalem Müdürü Esma Bekar’a ilişkin ifadeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Dikbayır, Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener hakkında ise ''Ana binada da, ek binada da çalışma ofisi var. Sekreteri de var'' dedi.

Dikbayır, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın iş insanlarından kayıt dışı para toplayıp Akşener’in özel kalemine ve kalemin eşine aktardığını iddia etmişti. Akşener’in özel kalemi Esma Bekar, bu iddianın ardından Dikbayır için hukuki süreç başlatacağını duyururken, Akşener, ise "Edep, ahlak, hayâ duygusu siyasette çok önemlidir” sözleriyle Dikbayır'a tepki göstermişti.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Dikbayır, şunları söyledi:

Özgür Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi için çağrı Özgür Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi için çağrı

“Bu sözlerin altına imzamı atarım. Doğru söylüyor, bence siyaset aynen öyle yapılmalı, yalanla iftirayla kumpasla yapılmamalı. Çok doğru söylemiş, keşke söylemden çok uygulayabilselerdi de…”

''Esma Bekar kendisini şikayet edenlerin kuyusunu kazardı''

Esma Bekar hakkında Akşener’e daha önce iki kez şikâyette bulunduğunu belirten Dikbayır, “Esma Hanım kendini şikâyet eden kim olursa onun kuyusunu kazardı… Çok kimse de cesaret edemezdi. Bu tip olay çok oldu. Ama Genel Başkan Esma Hanım'a kimseyi dokundurtmaz” ifadelerini kullandı.

"İhraç edilirsem bağımsız kalacağım, AKP’ye gitmeyeceğim"

İhraç edilmesi durumunda ne yapacağı sorusunu yanıtlayan Dikbayır, "Bağımsız kalacağım, AKP’ye gitmeyeceğim, iddiaların hepsi yalan” dedi. 

Akşener’in oğlu Fatih Akşener hakkında iddialarda bulunan Dikbayır, Fatih Akşener'in en az dört senedir partinin iç işlerine müdahil olduğunu öne sürdü. Dikbayır, Geçici sandık ama gittikçe etkisi arttı. Ana binada da, ek binada da çalışma ofisi var… Sekreteri de var…” diye konuştu.

''Sabaha kadar uyuyamadım''

Taciz suçlamalarına da değinen Dikbayır, tacizle suçlandığı gün yıkıldığını söyledi. Dikbayır, şu ifadeleri kullandı: 

“Kaç gün sabaha kadar uyuyamadım. Genel Başkan bunu bana nasıl yapar? Ailem benden emin, hâlâ dönemediğim mesajlar var, insanlar bana inanıyor. Herkes bunun farkında ama Genel Başkan bunu bana nasıl yapar, aileme nasıl yapar? Çocuklarımı, eşimi tanıyor… Eşim caddenin karşısındaki markete gidemiyor. İlk andan beri bana inandılar ama bu psikolojik bir şey. Bir yere gitseler herkes onlara bakıyor gibi hissediyorlar. Partililerimizden şunu duyuyorum: Bu partide Ümit Dikbayır'a bu yapılabiliyorsa herkese yapılabilir…”

Editör: Betül Vural