15 yıllık iktidarı sona eren Şeyh Hasina'nın ülkeden kaçmasının ardından Pazartesi günü Bangladeş'in başkenti Dakka'da bulunan başbakanlık konutunun bahçesinde protestocular görüldü.
Hasina'nın konutunu yağmalayan protestocuların arabaları ateşe verdiği ve konuttaki mobilyaları aldığı görüldü.

Kadınlara uyuşturucu vererek cinsel tacizde bulunan eski CIA çalışanına 30 yıl hapis Kadınlara uyuşturucu vererek cinsel tacizde bulunan eski CIA çalışanına 30 yıl hapis

Protestocuların talebi

Protestocular, Bangladeş'in 1971'de Pakistan'a karşı verdiği Bağımsızlık Savaşı'nda savaşan gazilerin akrabalarına kamu sektöründe ayrılan yüzde 30 kontenjan uygulamasına son verilmesini talep ediyor.
Bu uygulamanın ayrımcılık temelli olduğunu ve Başbakan Şeyh Hasina'nın başında olduğu ve Bağımsızlık Savaşı'na öncülük eden "Awami Ligi" partisi destekçilerine avantaj sağladığını savunan protestocu öğrenciler, uygulamanın liyakate dayalı bir sistemle değiştirilmesini talep ediyor.
Özel sektörün bazı kesimlerinde iş olanakları artmış olsa da, birçok insan daha istikrarlı ve kazançlı görüldüğü için kamuda çalışmayı tercih ediyor. Ancak her yıl yaklaşık 400.000 mezun, kamu hizmeti sınavında yaklaşık 3.000 pozisyon için yarışıyor.

Kaynak: Euro News