Ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkisinden ortaya çıkan ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla gündeme gelmişti. Nebioğlu, kardeşlerinden birinin babasının Uğur Dündar olduğunu iddia etmişti.

Nebioğlu'nun ablası olan Dilara Gülatan isimli kişinin, ünlü gazeteciye babalık davası açmasının ardından açıklama yapan Dündar, DNA sonucuna göre Gülatan'ın babası olmadığını söylemişti.

Dündar, Sözcü TV'ye hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. Dava sürecinin 2022 yılında başladığını ifade eden Dündar, şunları söyledi:

"Dava dilekçesine baktığımda güya 1985 yılında İzmir'de tanışmışız. Ben o zaman bekarım. Bir süre beraber yaşamışız ve 1986 yılında da benden bir çocuğu olmuş. Davayı açan kişi de benden olduğunu iddia eden hanımefendi. Kendimden o kadar emindim ki... Metin Akpınar 'Bir gecelik hikaye' diyor ama bizim bir süre birlikteliğimiz olmuş. İnsan muhakkak hatırlar, ben böyle bir isimle asla birlikte olmadım. Kendimden çok eminim. Anadolu'da bir şehirde oturuyorlar ben o eve gidip ben sizin babanız değilim diyebilirdim. Hanımefendi evli, 2 çocuğu var. İkna da ederdim. Yetiştirme yurdunda büyüyen çocukların yaşadıkları travmaları çok iyi bilirim, onlara böyle hikayeler anlatılır. Anladığım kadarıyla da kızın sarı saçlı olduğunu gören bir kişi 'Senin baban Uğur Dündar' demiş ve onu inandırmış. Bu duruma kızmadım, içerlemedim ve empati yaptım. Kız çocuğunun ne kadar ıstırap çektiğini düşünebiliyorum."

"Kamera önünde kan ve saç örneği verdim"

Konuşmak yerine dava yoluna gitmeyi tercih ettiğini aktaran Dündar, 7 ay önce hastanede kamera önünde kan ve saç örneği verdiğini söyledi. Rapor sonucunun ise 15 gün önce geldiğini belirten Dündar "Raporda benim, kızın babası olmadığımı söylüyor" dedi.

Duygu Nebioğlu'nun "Adli Tıp raporunun manipüle edildiğini düşünüyoruz" sözlerine de cevap veren Dündar, "Bunun bilmeden söylenen ifadeler olduğunu düşünüyorum. Onların da bu konuda suç duyurusunda bulunma hakkı doğdu" dedi.

'Sahipsizler' dizisinden ikinci tanıtım 'Sahipsizler' dizisinden ikinci tanıtım

"Çocuklara kızamam"

Dilara Gülatan ile konuştuğunu söyleyen Dündar, "Son derece terbiyeli, iyi aile terbiyesi almış biri. Ben onların yaşadığı şehre dedikodu olabilir yuvası etkilenebilir diye gitmedim. Hanımefendiye her şeyi anlattım. Annesini tanımadığımı ve ilişki yaşamadığımızı söyledim. Anne ve babasını bulma konusunda da elimden geleni yapacağımı söyledim. Onun adına çok üzülüyorum, adına asla dava açmayacağım. Dava sonuçlandığında bizim de karşı dava açma hakkımız doğacak ama ben çocuklara dava açmam. Onlara kızamam. Elimden gelen yardımı da yapmaya hazırım. Sonuçta onlara da öyle anlatmışlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi