Ülke basınındaki habere göre, başkent Kampala ve bazı şehirlerde düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti. Olaylarda 70'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail basınına göre ABD, İsrail ile Hamas arasında esir takası anlaşması için yeni bir teklif sunacak İsrail basınına göre ABD, İsrail ile Hamas arasında esir takası anlaşması için yeni bir teklif sunacak

Protestocular, 23 Temmuz'dan bu yana yolları kapatarak düzenledikleri gösterilerde hükümetin yolsuzlukla mücadele etmesini talep ediyor ve ABD ile İngiltere tarafından yolsuzluğa karıştığı iddiasıyla yaptırımlara tabi tutulan Meclis Başkanı Anita Among'un istifasını istiyor.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, ülkedeki gösterilerin "dış güçler" tarafından, güvenlik güçleri ise yağma yapmak ve düzensizlik oluşturmak isteyen kişiler tarafından çıkarıldığını savundu.

Yolsuzluk iddialarını reddeden Among ise geçen yıl eşcinsel karşıtı yasaların çıkarılmasında oynadığı rol nedeniyle Batılı hükümetler tarafından hedef alındığını dile getirdi.

Kaynak: AA