Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, "dolandırıcılık" suçundan arama kararı bulunan bir şüpheli hakkında işlem yapmak üzere Tuzla Tepeören Villaları'ndaki bir adrese gitti.

Ekiplerin arama çalışması sırasında içeriden silahla ateş açılması sonucu bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bolu'da kamyonet ile otomobil çarpıştı: Yaralılar var Bolu'da kamyonet ile otomobil çarpıştı: Yaralılar var

Adresteki şüphelilerden ikisi polis ekiplerince gözaltına alınırken, bir zanlı silahla direndi. Ekipler tarafından vurulan şüphelinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Polis ekiplerinin adresteki incelemeleri sürüyor.

İstanbul Valiliğinden açıklama

İstanbul Valiliği'nden de konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, saat 17.00'de Tuzla ilçesi Tepeören Mahallesi'nde aranan kişilere yürütülen çalışmalar kapsamında, ikamete yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyon sırasında ikamet içinden silahla ateş açıldığı, bir polisin ağır yaralandığı belirtildi. Açıklamanın devamına "Özel hareket unsurlarınca sürdürülen operasyonda, ikamet içindeki E.E'nin ölü ele geçirimiş, F.İ. ve Ç.G ise yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, ölen E.E'nin 'kasten öldürme' başta olmak üzere 10 aranma kaydı olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Ç.G'nin 'ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan arandığı ifade edilen açıklamada, F.İ'nin ise 'dolandırıcılık' suçundan kaydının bulunduğu bildirildi. İkametteki aramalarda bir otomatik tabanca, iki adet 9 mm çapında tabanca, çok sayıda fişek ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya'dan silahlı saldırı olayına ilişkin paylaşım 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Tuzla'da aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan polis memuru Adem Köş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Bugün Tuzla ilçemizde aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyon sırasında, polislerimizin üzerine ateş açılmış, açılan ateş sonucu polis memurumuz Adem Köş yaralanmıştır. Operasyonda yaralanan kahraman polisimiz Adem'imize acil şifalar diliyorum. Milletimizin duası seninle. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canları pahasına görev yapan polislerimizi Allah korusun."

Kaynak: AA