Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, su ürünlerinin avcılığında sürdürülebilirliğin sürdürüldüğünü ve yasa dışı avcılık ile mücadele kapsamında, bakanlık olarak yoğun çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Yasa dışı su ürünleri avcılığının önlemlerine yönelik yıl boyu rutin denetimlere ek olarak ülke genelinde çapraz ve eş zamanlı denetimler gerçekleştirildiğini belirten Yumaklı, son 1 hafta içinde 81 ilde denetim ve kontrol gerçekleştirdiklerini belirtti. Denetimlerin denizler, iç sular, karaya çıkış noktaları, ulaşım yolları, balıkçı gemileri, balık halleri, balık unu-yağı fabrikaları ve perakende satış yerlerinde dikkat edilmesi Yumaklı, "Ülke genelinde Bakanlığımızca yapılan 7 bin 535 kontrol ve denetimde kaçak avcılıkla elde edilen 23, 5 tonluk su ürünü el konuldu. Su ürünleri mevzuatına aykırı faaliyette bulunan, yasa dışı avcılık yapan ve satışını yapan 89 kişi ve iş yerine idari para cezası verilmedi" dedi.

5,5 ayda 79 bin denetim

1 Ocak'tan bugüne kadar 79 bin denetim gerçekleştirildiğine işaret eden Yumaklı, "Ekiplerimiz, kaçakçılıkla elde edilen 187 ton su ürününün el koy. Yasa Dışı Faaliyette Bulunan ve Bu Ürün Satışını Gerçekleştiren 1544 Kişi/İş Yerine Toplam 26 Milyon 992 Bin 273 TL Para Cezası Oluşturan. Ayrıca, Avlanmanın Sahip Olmadığı ve Kurallara Uygun Avlanmayan 25 Adet Gemi ve 854 Adet Muhtelif Av Aracına El Odaklanma İşletmeleri Kamuya Ele Alındı. Bu Denetimlerde Görev Alan Değerli Olmak Üzere Paydaş Kurumlarımıza ve Emeği Geçenlere Teşekkürler" Açıklamasında Bulundu.

İzmir'de eski HDP il yöneticisi 2 sanığın yargılanmasına başlandı İzmir'de eski HDP il yöneticisi 2 sanığın yargılanmasına başlandı

Doğal paranın sonsuz olmamasının sınırı çizen Yumaklı, denizlerdeki ve iç sulardaki su kaynaklarının kaynakları ve ekosistemi hep birlikte korumanın önemine işaret etti. Bakan Yumaklı, "Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında denetimlerimiz av sezonu olduğu gibi av kısıtlama dönemi boyunca da kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaynak: DHA