Hollanda maçı karşısındaki ilk 11 belli oldu Hollanda maçı karşısındaki ilk 11 belli oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, ABD Kadın Milli Voleybol Takımı'yla oynadığı maçta kadın bir Türkiye taraftarının sevinirken memesinin görünmesine dair haberlere Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 5 Haziran tarihli kararıyla erişim engeli getirildi.

Maç sevinci yaşayan kadın taciz yorumları almıştı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'de düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci hafta mücadelesindeki dördüncü maçta ev sahibi ABD Kadın Voleybol takımını 3-2 yendi. TRT Spor'da yayımlanan karşılaşmada sevinen bir kadın taraftarın memesi göründü. Canlı yayına yansıyan bu görüntünün gündem olmasının ardından kadının sosyal medya hesapları da ifşa oldu ve taciz yorumları alan kadın sosyal medya hesabını gizlemek durumunda kaldı.

TRT Spor'un ‘rahatsız edici’ açıklaması tepki çekmişti

TRT Spor sosyal medya hesabından gündem olan görüntüyle ilgili bir açıklama yaptı. Sevinç anında ekrana yansıya görüntüyü ‘istenmeyen görüntü’ ve ‘rahatsız edici durum’ olarak niteleyen TRT Spor, “ABD yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir” ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından konu bir kez daha sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda X kullanıcısı TRT Spor’un açıklamada kullandığı ‘rahatsız edici’ ifadesine tepki gösterdi.

Erişim engeli geldi

Free Web Türkiye, sosyal medya hesabından kadının ekrana gelen görüntüleriyle ilgili haberlere erişim engeli kararı getirildiğini duyurdu. Karar, Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 Haziran’da alındı.

Kaynak: Haber Merkezi