İnternet tarifelerine gelen zamlar sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar tarifelere gelen zamları eleştirdi. Kullanıcıların zam şikayetleri hakkında konuşan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, dört kişilik bir ailenin aylık su tüketimini hesaplayarak tarifelere gelen zamları savundu.

“Yüzde 200'ü, 300'ü bulan zamlar doğru değil”

CNBC-e'ye açıklamalarda bulunan Önal, "Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var. Sosyal medyaya yansıyan şekliyle yüzde 200'ü, 300'ü bulan zamlar doğru değil. Ancak yıllık taahhütler kapsamında enflasyon hesabı ile elbette yenileme dönemlerinde tüketiciler zamlarla karşılaşıyor" dedi.

Son dakika ! Merkez Bankası, eylül ayı faiz kararını açıkladı Son dakika ! Merkez Bankası, eylül ayı faiz kararını açıkladı

“Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz”

‘Biz burada da tüketicileri mağdur etmemeye çalışıyoruz’ diyen Önal, "Fiyatlar Avrupa'nın çok altında. Hatta Irak'ta bile çok daha pahalı tarifeler. Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz demek yanış olmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi