Planet Turkey, Türk İş adamı Fesih Zeki Mert ‘in stratejik yatırımcı olarak şirkete yüzde 50 oranında ortak olmasıyla önemli bir büyüme aşamasına girdi. İki dev kuruluş arasında yapılan imza töreni Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. İmza törenine Van Horne Construction Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert ve PLANET Grup Başkanı ve CEO’su Christos Giannakopoulos katıldı. İkili, imzaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, projeleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Reform projelere odaklanacak

Söz konusu iş birliği, PLANET Turkey’nin temel danışmanlık hizmetlerini güçlendirecek ve Asya’daki kilit pazarlara erişimini genişletecek. PLANET Turkey, bu ortaklıkla birlikte Türkiye ve komşu ülkelerdeki varlığını artırmayı hedefleyerek, büyük ölçekli ortak finansmanlı reform ve altyapı projeleri sunmaya odaklanacak.

Fzm Imza Töreni3

Türkiye’de önemli bir oyuncu haline geldi

Planet Turkey, 2001 yılında Ernst & Young Türkiye Danışmanlık Şirketi'nin PLANET S.A. tarafından satın alınmasının ardından kurulmuş olup, ortak finansmanlı proje yönetim danışmanlığı alanında Türkiye’de önemli bir oyuncu haline gelmiştir. Merkezini İstanbul’dan Ankara’ya taşıyan şirket, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan yenilikçi çözümler ve stratejiler sunarak güçlü bir altyapı ve reform projeleri portföyü oluşturmuştur.

Planet Turkey Asya’da daha da güçlenecek

Van Horne Construction, tanınmış Türk girişimci Fesih Zeki Mert’in yönetim kurulu başkanı ve büyük hissedarı olduğu müteahhitlik, yönetim ve tasarım-uygulama alanlarında uzmanlaşmış Kanadalı inşaat şirketidir. Bu ortaklığın, Fesih Zeki Mert’in geniş deneyimi, uzmanlığı ve Türkiye’deki güçlü varlığıyla PLANET Turkey’in gelişimine katkı sağlaması ve şirketin Türkiye ve komşu Asya ülkelerinde daha da güçlenmesi bekleniyor.

Giannakopoulos: Yüksek, etkili projeler sunacağız

PLANET S.A.’nın ve PLANET Turkey’nin Başkanı ve CEO’su Christos Giannakopoulos, söz konusu iş birliğine ilişkin, “Bu stratejik ortaklık, PLANET Turkey’nin yolculuğunda kritik bir dönüm noktasıdır. Fesih Zeki Mert ve Van Horne’un desteğiyle, hem Türkiye’deki hizmetlerimizi güçlendirmeye hem de komşu Asya ülkelerinde operasyonlarımızı büyütmeye devam edeceğimizden eminiz. Birlikte, altyapı ve reformların geleceğini şekillendiren yüksek etkili, dönüştürücü projeler sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Trabzon'da ziyaretlerde bulundu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Trabzon'da ziyaretlerde bulundu

Fzm Imza Töreni4

Mert: Türkiye için büyük sinerji yaratacak

Ortaklığın Türkiye bileşeni Fesih Zeki Mert’te bu satın alma ile ilgili, “Van Horne firmasının Türkiye’deki operasyonlarını genişletme stratejimiz çerçevesinde almış olduğumuz bir kararla Planet Turkey’in yüzde 50 hissesini de almış bulunmaktayız. Uluslararası danışmanlık hizmetleri veren Planet Turkey bizim Kanada’da edindiğimiz tecrübelerle Planet S.A’nın 50 yılı aşan tecrübelerini birleştirecek ve  uluslararası arenada  büyük bir sinerji yaratacaktır. Sonunda kazanan yine ülkemiz yani bizler olacağız. Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen sıcak dostluk rüzgârları bizi bu ilişkileri geliştirmeye ve ortaklıklar kurmaya teşvik etti. Aynı coğrafyada aynı tarihi paylaşan her iki toplumun bir araya gelince neleri yapabileceğini kısa sürede ortaya koyacağız” açıklamasında bulundu.

“Ekonomideki kırılgan dönemlerin girişimciler için fırsat olduğunu düşünüyoruz”

Mert, “Bizim yaptığımız ticaret anlaşması şirketler arasından çok halklar arasında bir işbirliğidir. Bu ortaklığın en büyük sebebi değişik kıtalar ve eyaletler arasından bir kültür birliği de oluşturmaktır. Her şeyden önce bir Türk olarak bir Türkiyeli olarak Türkiye’yi ve bu bayrağı en iyi şekilde uluslararasında dalgalandırmak istiyorum. Türkiye dahil, bütün dünya koronavirüsten sonra kırılgan bir ekonomiye geçti. Fakat bu kırılgan ekonomi Türkiye’de daha çok hissedildi. Biz yatırımcıyız, umutsuzluğa kapılmadan ekonomik krizin geçici olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden böyle bir dönenin girişimciler için fırsat olduğuna inanıyoruz ve bu ortaklıkla yatırımları fırsata çevirmeyi düşünüyoruz. Bu yatırımlarla geleceğimize ve çocuklarımızın geleceğine dokunacağımıza inanıyoruz. Türkiye ekonomisi ne kadar kırılgan olursa olsun, bu süreci atlatacağını düşünüyoruz” dedi.

Fzm Imza Töreni

Kaynak: Haber Merkezi