"Hakkımda iftira kampanyası yürüttüler"

Altınok, hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı gazetecilerin Antalya’da daireleri olduğunu iddia ettiğini anlattı.  İftira ve yalan  kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. 20 yıl Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Altınok,

“20 yılda bir tane paralı soruşturmam yok. Bir tane ihaleyle ilgili zerre isnat olamaz. Bir metrekare yeşil alanın konut veya ticarete açılan bir imar planı yok. Hanım çoluk çocuk makam arabama dahi binmemiştir. Böyle bir hassasiyetimiz var” dedi.

Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

İddialara belgeli yanıt

Ankara’da vizyonu olmayan, başarısı olmayan bir büyükşehir belediye başkanı olduğunu söyleyen Altınok, Yavaş’ın seçim yarışını kaybetme telaşıyla çamur ve iftiraya başvurulduğunu kaydetti.

Altınok şöyle konuştu:

"600 tane Antalya’da dairesi var, bunları bildirmedi mal beyanında’ diyerek başladılar kampanyaya. Yalan yanlış birçok haberlerle kamuoyunu aldatmaya, kandırmaya. Bütün hayatında bir leke olmayan Altınok'a yapılan saldırılar, ne ahlaka, ne ilkeli siyasete,  ne de insanlığa sığar. Kendini gazeteci, televizyoncu addedenler, bazı kanallarda yalan üstüne yalan iftira üzerine iftira attılar. Ben de bunun üzerine Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulundum. ‘Altınok'un Antalya’da ne gayrimenkulü var,  ne dairesi var,  ne arsası var’ diye.  Bununla ilgili bir yazı aldım.  Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yalanı, bu gazeteci ve basın mensubuyum diyen ama tamamen tetikçi olan yalan, iftira haberleriyle insanların onuruna, şerefine , aile mahremine çamur atanlar, yalan söyleyenler, iftira atanlara bu belge, tapu gibi cevap veriyor. ‘Yapılan araştırma ve sorgulama sonucunda Antalya İl ve İlçe sınırları içerisinde herhangi bir gayrimenkul kaydına rastlanılmamıştır’ diyor. Efendim  ‘600 dairesini  beyan etmediği için istifa etmesi gerekir’ diyor. Sayın Yavaş’ın açıklaması var.  Ben de dedim ki ‘tamam  600 dairem varsa, sakladıysam, gizlediysem bu ahlaki ve etik değil. Ben istifa edeceğim ama yoksa yalan, iftira ve çamur attın. Bir özür dileyip sen kamuoyunun önünde istifa etmen lazım. Edep bunu gerektirir. Onur bunu gerektirir, siyaset bunu gerektirir."

"Yavaş'ın istifa etmesi lazım"

Altınok, hakkında bu haberleri yapanlarla ilgi yasal sürecin başlatıldığını, taraflara maddi ve  manevi dava açtığına dikkat çekerek, “Türkiye kamuoyuna yalan söylediler. Onurlu olan insana çamur attılar. Beni istifaya davet eden Mansur Yavaş’ın şimdi zerre siyasi onuru varsa ‘yalan söyledim, çamur attım, iftira attım, özür diliyorum ve istifa ediyorum' demesi lazım” diye konuştu.

"Londra'da hem evi hem şirketi var, kaynağı nereden?"

Turgut Altınok, Yavaş’ın Londra’dan ev aldığının ortaya çıktığını hatırlatarak, bunun üzerine açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti. “Niye Ankara değil de Londra?” diye sordu.

Altınok, belediye başkanı maaşıyla İngiltere’de böyle bir evin alınmasının mümkün olmadığını söyledi. Yavaş’ın belediye başkanı olduktan sonra Ankara’da da ev aldığını ve değerinin 25 milyon olduğunu söyledi. “25 yıl görev yapsa, aldığı maaşların tamamını biriktirse 25 milyona ev alıp oturamaz. Bu mal varlığının kaynağı nereden geliyor? Şimdi İstanbul'da büyükşehir belediye başkanının üç tane biliyorsunuz unutulan villası var. Bir buçuk milyardan bahsediyorlar. Yani bu bir buçuk milyar para nasıl kazanılır? Ve belediye başkanı olduktan sonra bu villaların sahipleri oldular. Baktığınız zaman Sayın Yavaş Londra'daki ve aynı zamanda Ankara'daki evini belediye başkanı olduktan sonra alıyor. Yani bu beş yılın içerisinde alıyor.  Diyor ki ‘kızım iş bulamadı, Londra'ya gitti’. Dünyanın en pahalı başkenti Londra.  Şu an kızının orada şirketi var” dedi.

"Londra'da ülkemizi bölmek isteyenlerle görüşüyor"

Yavaş’ın sık sık Londra’ya gittiğine dikkat çeken Altınok,  Büyükşehir Belediye Başkanının İngiltere’de yaptığı görüşmelere vurgu yaptı. Yavaş’ın Londra’daki görüşmelerini fotoğraflarla şöyle  anlattı:

“Bakınız Londra temasları Sayın Yavaş'ın Jeremy Corbyn ile. Jeremy Corbyn’in  PKK bağlantısı İngiltere tarafından tescilli. Öcalan için özgürlük kampanyasının etkin destekçisi ve Kürdistan hayali kuran bir Türk düşmanı. Kiminle burada? Sayın Yavaş Corbyn beraber gördüğünüz gibi. Diğer fotoğraf da Londra Belediye Meclis üyesi. Kürdistan için adalet kampanyasının yönetim kurulu başkanı ve Öcalan için özgürlük resepsiyonu düzenleyen isim.  Selahattin Demirtaş davasını izlemek için Türkiye'ye gelen Demirtaş'a özgürlük isteyen bir Türk düşmanı ve Türkiye düşmanı. Buyurunuz. İkisiyle, bunlar fotomontaj değil, sayın Yavaş'ın resimleri. Efendim Londra'da kimlerle temaslı olduğunu görünüz. Ve  YPG’li teröristin cenazesine katılıyor bu isimler. Sayın Yavaş’ın Türk düşmanları Türkiye düşmanları PKK'nın dostlarıyla İngiltere'deki adamlarla sohbeti ve muhabbetini de görüyorsunuz. Daha başka fotoğrafları da var. Bu hangi ülkücülüktür? Hangi milliyetçiliktir? Hangi Atatürkçülüktür? Yani ülkemizi, milletimizi, devletimizi bölmek isteyen kardeşi kardeşe kırdırıp vatanımızı, devletimizi Suriye, Irak,  Libya yapmak isteyenlerle bir Türk milliyetçisi, Atatürkçü asla yan yana gelemez, ellerini de sıkamaz.  Ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının durumu budur. Bütün Ankara'ya itaf olunur. Bunların hiçbirini yalanlayamaz. Bizde yalan olmaz, iftira olmaz, çamur siyaseti olmaz, montaj bir şey olmaz. Yani Ankara böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yönetilemez.”

Muhabir: Oğulcan Balcı