Altınok, otobüs turu öncesinde  gazetecilerin  sorularını yanıtladı.

Soru: Mansur Yavaş anketlerde fark olduğu söyledi. Ne söylemek istersiniz?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de daha sayım yapılırken çıkıp seçimi aldık diye açıklama yaptı. Türkiye kamuoyunu aldattı yalan söyledi ve Cumhuriyet Halk Partisi tabanının da umutlarını yıktı. Halbuki devletin resmi kurumları Yüksek Seçim Kurulu ve Anadolu Ajansı gelen bilgileri objektif bir şekilde bütün kamuoyu paylaşıyorlar. Ona bile inanmadılar. Daha vatandaş sandığa oyunu atmadan, ‘Ben kazandım demek' vatandaşın iradesine saygısızlık . Dolayısıyla bunlar bir telaşı anlatıyor, paniği gösteriyor. Sokağın nabzı öyle gözükmüyor.

Soru: Biliyorsunuz mal varlığınız açıkladıktan sonra tartışma oldu. En son Antalya’daki 600 daire üzerinden, Fatih Altay’ın bir iddiası var 10 yıl önce aldığınıza dair.

Bunu söyleyen yalancıdır. Bu iftiradır, çamurdur ve ahlaksızlıktır. Almadığım dairenin iddiası nasıl olacak? Böyle bir şey varsa dava açacağız.  Turgut Altınok Mal beyanında bulunmadı diyor. Yalan söylüyor, iftira atıyor, çamur atıyor, yalancı. Söyledim, 600 dairenin Turgut Altınok adına tapusunu çıkartırsa ben istifa edeceğim. Zerre şerefi, onuru varsa o istifa eder. Bunu yazan, çizen kim varsa hepsine maddi manevi tazminat davası açacağız. Yalandır, iftiradır, çamurdur ve ahlaksızlıktır.  Mal varlığı azalmış olan bir belediye başkanı var, bu resmi. Bunun tartışacak neyi var? Yavaş Londra’dan daire almış belediye başkanı olduktan sonra. Oturduğu ev 25  milyon lira. Hangi parayla aldı? Hangi davayı kazandı? Hangi avukatlık ücretiyle aldı? Kendi onu açıklasın. Benim açıklamaya ne ihtiyacım var? Şunu demeleri lazım: ‘Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığı azalan belediye başkanı ve siyasetçi de varmış.’ Bütün bunların hepsi resmidir, belediye başkanı olmadan önceki mal varlığım.

Soru: Seçime artık bir hafta kaldı. Değerlendirmeleriniz nedir?

Artık Ankara’nın kaybedecek bir beş yılı daha yok. Yavaşla yok olan, kaybolan bir beş yıl var. Ankara’ya sesleniyoruz. Ankara kazanacak Altınok’la.  Ankaralı ‘Beş yıllık yanlış yaptım, elim kolum kırılsaydı demesin.’ Yani Ankara bir beş yıl daha böyle gidemez. Trafik ciddi problem, ulaşım ciddi problem. Ankara’ya eseri yok, hizmeti yok, vizyonu yok. Ve Ankara’ya diyor ki benden bir şey bekleme. Sana hiçbir şey yapmayacağım diyen bir belediye başkanı ve adayı var. Yol yapsam trafik sıkışır diyen bir büyükşehir belediye başkanı ve adayı var. Bu talihsizlik. Burası başkent. Türkiye’de bir tane başkentimiz var, Ankara.  Sayın Yavaş’a on gömlek fazla geldi bu başkent. Ankara sağduyuya sahip olacak. Eser ve hizmet belediyeciliği Ankara’da galip gelecek. Yavaş’la bir beş yılda Ankara felakettir yani. Yani Ankara kazanacak veya Ankara çok şey kaybedecek.

Soru: Belçika’daki saldırıyla ilgili ne söylersiniz?

Belçika’daki Ülkü ocaklarına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ülkü ocakları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi kuruluşudur.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sigortasıdır. Türk milletine, vatanına, milletine, devletine, diline, manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmiştir. Dolayısıyla yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sayın Yavaş’ın Londra’da FETÖ sevicileri, PKK’larla beraber maalesef samimi pozları var. Yani Ankara’da çok fazla durmadı. Londra’ya gitti, Londra’da gittiğinde de baktığımız zaman PKK sempatizanları, FETÖ sempatizanları ile  hayli içli dışlı olduğu görüntüler var. 

Soru: Mansur Yavaş’la yarış durumunuz nedir? Anketler nasıl?

Vatandaş oyunu atmadan vatandaşın oyuna ipotek koymayı ahlaki ve etik bulmuyorum.  CHP’nin oyu yüzde 27,5 – 28 Ankara’da. Son milletvekili seçiminde 30.59, ittifak olan dört partiyi çıkardığımız zaman. Dolayısıyla CHP’li olup da bize oy verecek vatandaşımız da var.  Ankara bir beş yılı daha boş yıl olarak götüremez.

Soru: Mal varlığının üzerinden sizi eleştiriyorlar

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

Mal varlığının üzerinden neyi eleştirecek? Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmış. Yani bunların hepsi resmi. Dün söyledim. 600  dairesi var dediler. Altınok adına altı yüz dairenin tapusunu getirsin Yavaş, ben istifa edeceğim. Anketlerde geriye düşen zaten geride olan Yavaş’ın seçim zamanı attığı çamurdur, yalandır, iftiradır. Zerre onuru varsa iddiasını ispat etmeyen Mansur Yavaş  istifa etmelidir. İnsanların onuru hasiyeti ucuz değil. Birilerine göre ucuz olabilir ama bizim her şeyimizdir onurumuz...  Tertemiz bir mazimiz var.

Kaynak: Haber Merkezi