Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Yerel Yönetimler Kurulu’nun Van’da iki gün sürecek olan “Demokratik Yerel Yönetimler Çalıştayı” başladı. Çalıştay’da konuşan, Tuncer Bakırhan, özetle şunları söyledi:

“Tenekeleri tıklatarak halay çekin”

“Şimdi halaylara taktılar. Kürdün kendi geleneksel giysileriyle çekmiş olduğu halaylara katılanları tutukluyor, işkence ediyorlar, dövüyorlar. Uygulamadıkları vahşet yok. Bunların uyguladıklarının adı faşizmdir, ırkçılıktır. Burada insanlık yok, burada adalet yok. İnandıkları dine de uygun bir yaklaşım yok. Eşbaşkanlarımıza da büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Bu yasaklamalar karşısında daha fazla halaylarımızı, dilimizi, kültürümüzü sahipleneceğiz. Belediye olanaklarıyla bunları yaşatmak için, büyütmek için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız. Burada halkımıza ve sizlere çağrım şudur; davul gördüğünüz her yede daha güçlü, daha kitlesel halaylar çekelim. Davul olmayan yerde de kapıları, tenekeleri tıklatarak halay çekin. Onlar neden rahatsız olursa en güçlü şekilde onların gözü önünde yapmakta yarar var.

Selvi: CHP birinci parti olma özelliğini kaybetti mi? Selvi: CHP birinci parti olma özelliğini kaybetti mi?

“Sadece Kürde düşman değiller, doğaya, halaya düşmanlar, Kürtçe iki kelimeye düşmanlar, sembollerimizin cadde ve sokaklara verilmesine düşmanlar. Bu yetmedi bir de hayvanlara düşmanlar. Keşke sadece bize düşman olsaydılar. Hayvanları katletme yasasını Meclis’te kavgayla gürültüyle geçirdiler. Buradan sizlere çağrımdır; biz bu yasayı tanımayacağız, uygulamayacağız. Kentler, sokaklar, caddeler ne kadar insanların olduğu kadar diğer canlıların, köpeklerin ve kedilerindir de. Köpek ve kedileri cadde ve sokaklardan toplatıp izolasyon altındaki o ölüm kamplarına kesinlikle koymayacağız. Ben eminim ki bu konuda yaratıcı uygulamalar bularak Türkiye’de de örnek bir uygulamaya imza atacaklardır. Canlıların da kent hakkı vardır. Partimizin ve yerel yönetimlerimizin bu konudaki politikası çok nettir. Yasayı tanımıyoruz, uygulamayacağız.”

Kaynak: Haber Merkezi