İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Şato Kütüphane Bahçesindeki toplantıda 5 yıllık görev süresini değerlendirdi.

TBMM’de bu hafta hangi konular görüşülecek? TBMM’de bu hafta hangi konular görüşülecek?

"Hem beni aday gösterme"

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay'ın yanında seçim çalışmalarına katılmamasına ilişkin Soyer, şunları kaydetti:

"Sonuç itibarıyla ben aday gösterilmedim. Yani üstelik anketlerde başarısız çıktığıma dair ifadeler kullanıldı. Hatta daha yeni Sayın Genel Başkan bir açıklamada bulunmuş 'geçmişte bazı sorunlar vardı' falan demiş. Dolayısıyla benim, hani 'başarısız' bulunan bir belediye başkanının, hani 'sütte leke var onda yok' denilen bir başkan adayının yanında olması ona zarar verir. Başarısız bulunduğum bir yerde CHP için yapacağım çalışmanın bir sınırı vardır. Yani o da olabildiğince zorlayarak bunu yapmaya çalışırım. Son dakikaya kadar da elimden geleni yapacağım. Ama bunun sorumluluğunu benden beklemek artık haksızlık olur. Bir siyasi irade kullanıldı. Bu siyasi iradenin tercihleri oldu. O tercihlerin nasıl sonuçlanacağını hep beraber göreceğiz bir hafta sonunda. Ama hem beni gösterme hem benden bu işin kazanılmasını bekle. Bu hakkaniyete uygun değil."

Kaynak: Anadolu Ajansı