Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlere; kılıçları kime çekiyorsunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlere; kılıçları kime çekiyorsunuz?

AK Parti Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuştu. Tuğrul Türkeş, ‘15 Temmuz darbe girişimi’ ve ‘Gezi Parkı olayları’na ilişkin davanın hükümlüsü Osman Kavala'ya yönelik sorulan soruyu yanıtladı.  “Sürekli hukukun üstünlüğüne vurgu yapıyorsunuz. Bir reçeteniz var mı? Kavala'yı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?” sorularına Türkeş, şu yanıtları verdi:

“Türkiye'nin önündeki iki mesele hukuk ve ekonomidir”

“Türkiye'nin önündeki iki mesele hukuk ve ekonomidir. Bunları çözebilirsek, Türkiye'nin geleceğine dair sorunları da çözmüş oluruz. Ekleyeyim; ben hayatımda Osman Kavala'yı hiç görmedim. Türkiye Raportörü Schennach'ın Ekrem İmamoğlu'yla randevusu vardı. İmamoğlu o randevuyu iptal etti, çocuklarını tatile götürüyormuş yine. O da, bu fırsatı değerlendirdi, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istedi. Gerekli izinleri bakanımız Yılmaz Tunç ayarladı. Bana, 'Sen de refakat edecek misin?' diye sordu. Hayır, sen rahat rahat fikir teatisi yap dedim. Cezaevine gittiğinde Kavala, 'Tuğrul Bey yok mu?' diye sormuş. Daha sonra eşi Ayşe Buğra hanımefendiyle görüştüklerinde de aynı soru kendisine yöneltilmiş. Herhalde kendi kendilerine 'Tuğrul diye delinin biri var, tweetler falan atıyor' diye düşündüler. Kendileriyle o derece temasım yok. Siyasi görüşlerini de paylaşmıyorum.

Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum.”

Kaynak: Haber Merkezi