Süper Lig'in 30. haftasında oynanan olayTrabzonspor - Fenerbahçe derbisi sonrası basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, sert açıklamalarda bulundu.  

'Sahaya giren taraftarın güvenlik görevlisi trafından setkisiz hale getirildikten sonra şerefsizce saldırıya uğradığını' ifade eden Doğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda iki ayrılık Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda iki ayrılık

‘’Bazı Fenerbahçeli futbolcular da dikkatimi çekti. Serdar Dursun, 'Yapma, etme' diye uyardı kendi arkadaşlarını. Bunu da söylemem lazım benim. Sahada tahrik eden oyuncuyu da söylemem lazım."

‘’Haklı olanın yanında olmamız lazım’’

Haklı olanın yanında olmamız lazım. Kimseye eyvallahım olmadan konuşuyorum. Sahada bizim oyuncularımız da bunları yapsa konuşacak bir şeyimiz olmazdı. Tribünü tahrik etmek, elleri cebinde bir şehrin havalimanından o bakışlarla gelmek... Kim bunları yapıyorsa ve ben söylüyorsam, Trabzonsporlusu yapsa da söylerim. Olta, balıkçı işaretleri yapıyorsa... Sevinmek herkesin hakkı. Trabzon ilk defa mı mağlup oldu burada? Her şeyin bir adabı, üslubu vardır.

‘’Yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa sığmaz’’

Bugüne kadar Türkiye'de binlerce kez su atıldı, statlar yakıldı, polis arabaları ters çevrildi. Ancak Türkiye'de ilk defa bir şey oldu, sahaya giren bir taraftar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişken şerefsizce bir saldırıya uğradı. Yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa sığmaz.

‘’Trabzonspor Yönetimi, Trabzonspor'un haklarını her yerde savunur’’

Şunu asla unutmamak lazım; yıllardır adalet diyoruz. Kendi doğrularımızı da gözden geçireceğiz. Seyircimiz davasında ne kadar haklı olursa olsun hiçbir şekilde sahanın içine müdahale olmaması gerekiyor. Sahaya girmeyi Trabzonspor kabul etmemektedir. Trabzonspor Yönetimi, Trabzonspor'un haklarını her yerde savunur. Sahaya girmekle bir şey yapılacaksa gireriz, kralını da yaparız. Ben başkan olarak söylüyorum, Trabzonspor sahasında olan olaylardan ötürü ceza almalıdır. Hak etmiştir.

‘’Fenerbahçe Yönetimi'yle aramızda hiçbir sıkıntı yoktur’’

Fenerbahçe Yönetimi'yle aramızda hiçbir sıkıntı yoktur. Onlar bizi nasıl misafir ettiyse Trabzon misafirperverliğini göstermek istedik. Ali Bey, "Oğlumu Ertuğrul'a emanet ettim" dedi. Yarın benim de oğlum Galatasaray maçına gideceği zaman ben de Dursun Başkan'ı arayabilirim. Bunlar futbolda olan şeyler. Tüm bunları teker teker üzerine basarak söylemek istiyorum.

‘’Bu işleri yapan herkesin sonu aynı olacaktır’’

Pazar günü bizim de istemediğimiz, sonuçlarını tasvip etmediğimiz bir maç oynandı. Biz geldiğimiz günden beri bu gerilen ortamın farkında olduğumuz için Fenerbahçe'yle olan ilişkilerimizi belli bir seviyede tuttuk. Fenerbahçeli yöneticilerin de ciddi katkısı oldu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu bizi çok güzel misafir etmişti. Bir hakem katliamı ile karşı karşıya kalmıştık aslında. Trabzonspor'un hakları, VAR'da oturan eski bir hakem tarafından çalınmıştı. Bundan sonra Türkiye'de hakemlik yapamayacağını söylemiştik, hakemlik de yapamıyor. Bu işleri yapan herkesin sonu aynı olacaktır.’’

Kaynak: Haber Merkezi