AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Tokat'ta gerçekleşen deprem, Sivas, Samsun, Kayseri, Çorum ve çevre illerden de hissedildi.

AFAD: Gelişmeleri takip ediyoruz

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde, saat 18.11’de, 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Kandilli Rasathanesi: Depremin büyüklüğü 5.7

Kandilli Rasathanesi, Tokat'ta meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Bakan Yerlikaya: Kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

Cevdet Yılmaz: İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz, "Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

Vali Hatipoğlu: Gerekli çalışmalara başladık

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından açıklama yaptı.

Hatipoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, TRT Haber canlı yayında açıklama yaptı.

Hatipoğlu, "Tüm ekiplerimiz bölgedeler. AFAD, jandarma, emniyet ve diğer ilgili kurumlar bölgede. Bir olumsuzluk yaşanmadan süreci atlatacağız diye umuyorum. Köylerimizde toprak yapılar var. Herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Zaman içinde daha net göreceğiz" şeklinde konuştu.

Sulusaray Belediye Başkanı: Bize ulaşan can kaybı yok

Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan can kaybı yok. İki minaremiz yıkıldı. Buğdaylı köyümüzde evlerin yıkıldığına dair haber var" ifadelerini kullandı.

Tokat'ta ikinci deprem

Tokat'ta 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

Saat 18.31'de gerçekleşen depremin yerin 7 km derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Yazıcıoğlu: Buğdaylı köyündeki bazı miralerde ve evlerde hasar var

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından TRT Haber'de açıklama yaptı.

Ekipler 48 saat sonra sağ buldu; kayalıklardan düştüğü anlaşıldı Ekipler 48 saat sonra sağ buldu; kayalıklardan düştüğü anlaşıldı

Yazıcıoğlu, "Buğdaylı köyündeki bazı miralerde ve evlerde hasar var. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olduğuna dair bir haber almadık. Tokat merkezdeki konutlarda herhangi bir sorun yok. Buğdaylı köyündeki durumu yakından takip ediyoruz" dedi.

AFAD: Bir ev ve 5 ahır etkilendi

AFAD, depremin ardından saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı.

AFAD, "Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

AFAD: 231 ihbar geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır. TOKAT ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 helikopter, Jandarma’dan ise 1 İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmiştir."

Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu.

Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları da fenalaştı.

Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Zile ilçesinde de sarsıntı nedeniyle bazı metruk yapılarda hasar meydana geldi.

Belediye ekipleri, hasar gören evlerin tehlikeye neden olmaması için çalışma başlattı.

Öte yandan Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 3 araç ve 20 personelle canlı arama köpeğinin Tokat'a görevlendirildiği belirtildi.

Samsun'un Atakum ilçesinde de hissedilen deprem anında evinde bir kişi, cep telefonu kamerasıyla avizenin sallanışını kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi