Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz, yaptığı açıklamada il ve ilçe örgütlerinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleme sürecini değerlendirdi. Yılmaz, partilerine gelen birçok talebi genel merkeze ilettiklerini belirterek, ilçe örgütleri üyeleri ve mahalle temsilcileri arasında gönüllerde yatan ismin Barış Atay olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Sosyal medyada TİP adayının Serkan Topal olması yönündeki paylaşımların ardından İl Başkanı Yılmaz, "Böyle bir ihtimal görmüyorum, kesin olarak olmayacağını söyleyebilirim" dedi.

Hatay'da büyük bir heyecanla beklenen TİP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinde, Barış Atay ismi öne çıkarken, il başkanının net tavrı ise merakla beklenen bir gelişmeye işaret ediyor. Yılmaz'ın açıklamalarının ardından, partililer ve Hataylılar, TİP'in adayını heyecanla beklemeye devam ediyor.

Barış Atay kimdir?

Barış Atay Mengüllüoğlu, 22 Eylül 1981 tarihinde Almanya'nın Wilhelmshaven şehrinde doğdu. Aslen Arap-Alevi kökenli olan Atay, 1999 yılına kadar Hatay'ın Mengüllü köyünde yaşadı. Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümünde lisans eğitimi almaya başladı ancak tiyatroya olan düşkünlüğünden dolayı öğreniminin son yılında okulu bıraktı.

2002 yılında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne giren Atay, buradan 2004 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra çeşitli tiyatrolarda oyunlar sergiledi. 2008 yılında "Kış Uykusu" adlı oyunla Afife Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2011 yılında "Arka Sıradakiler" adlı televizyon dizisinde canlandırdığı "Saffet" karakteriyle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. 2014 yılında "Kış Uykusu" adlı filmde canlandırdığı "Cemal" karakteriyle 40. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2018 yılında Halkların Demokratik Partisi'nden Hatay milletvekili adayı olan Atay, seçim sonuçlarına göre milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde ise Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

2023 yılında yapılan genel seçimlerde Gezi davası tutuklusu Can Atalay'ın dokunulmazlık kazanarak serbest kalması için Hatay'da ilk sıra adaylığından vazgeçen Atay, partisinin ikinci sıradan aday gösterdiği seçimde yeniden milletvekili seçilemedi.

Kaynak: Haber Merkezi