Kahramanmaraş Merkezli depremler sonrasında Hatay’da yaptığı deprem çalışmalarıyla gündeme gelen TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu oldu. Adaylıktan çekilmesi için kendisine açık çek ile rüşvet teklif edildiğini söyleyen Zan, "Çekilmem adına, bu yarışta olmamam adına bana açık çek teklif edildi, ‘Ne istiyorsan sen bunu yaz’ dediler. Ben bunu kabul etmedim. Hatta ve hatta iki defadır aracılarla mafya denen kişiler çekilmem için de tehdit etti. Ben bu insanlara boyun eğecek biri değilim" ifadelerini kullandı.

Resmi adaylık başvurusu için son dakikaya kadar bekledim

Yüksek Seçim Kurulu’na saat 16:55’te başvurduğunu belirten Zan, şunları söyledi:

Aylin Nazlıaka: 'Medeni kanunu sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz Aylin Nazlıaka: 'Medeni kanunu sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz

"Doğru adayda birleşmek için sonuna kadar bekledim. Ancak siz hem benim çekilmemi isteyeceksiniz, bana ahlaksız tekliflerle geleceksiniz, kabul etmem için birçok kişiyi aracı olarak kullanacaksınız ve mafyalarla beni tehdit edip boyun eğmemi isteyeceksiniz. Ben halkımın arkasında sonuna kadar varım. Türkiye İşçi Partisi’nin ve Hatay’ın bir evladı, kardeşi olarak bu yarışta varım.”

Kaynak: Medyascope