Ev konforunu otomobilinizle istediğiniz noktaya götürmenizi sağlayan Tiny House nedir? Özellikleri nelerdir?

Tiny House nedir?

Türkçe’ye “mikro ev”, “tekerlekli ev”, “küçük ev” gibi birçok farklı şekilde çevrilen Tiny House’un kökeni 1970’li yıllara dayanıyor. Dönemin artan tüketim alışkanlıklarına tepki olarak, minimal yaşam tarzını benimseyen bir eğilim ortaya çıkıyor ve 2008 yılındaki ekonomik krizle birlikte popülerleşmeye başlıyor. Kriz nedeniyle borçların ödenememesi, ev sahibi olmanın zorlaşması ve özgürleşme düşüncesi Tiny House akımının doğmasına yol açıyor. İlk olarak ABD’de başlayan bu akım, zaman içerisinde dünyaya yayılıyor.

Tiny House kullanımının ana amacı ise minimal, tüketimden uzak, doğaya yakın ve sürdürülebilir bir yaşam biçimi sunmak. Bu nedenle, Tiny House içerisindeki oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi bölümler olabilecek en minimal şekilde tasarlanıyor. Tiny House ev türünden ziyade, bir yaşam biçimi olarak kabul ediliyor.

Orhan Erdemir kimdir? Orhan Erdemir kimdir?

Tiny House özellikleri nelerdir?

İsminden ve ortaya çıkış öyküsünden de anlaşılacağı üzere, Tiny House’un başlıca özelliği minimal, taşınabilir, sürdürülebilir niteliklere sahip bir ev olması. Tiny House’un boyutları 4 – 30 metrekare arasında değişebiliyor.

Tekerlekli veya sabit şekilde inşa edilebilen Tiny House, tatilinizi istediğiniz yerde geçirmeye ve bu sırada evinizdeki konforu sürdürebilmenize olanak sağlıyor. Tiny House’lar tercihinize göre her şekil, form ve boyutta olabiliyor. Ayrıca güneş paneli sistemi, lityum pil enerji depolama, kompost tuvalet, oluşan gri suyun sulama için yeniden kullanılması gibi özellikleri sayesinde sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi