Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ömer Bolat, Türk iş dünyası çatı kuruluşlarının başkanları ve iş insanlarından oluşan heyetle 7-9 Ağustos tarihlerinde Pakistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretin ilk gününde Bakan Bolat, İslamabad'da Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından kabul edilecek. Aynı gün, Pakistan Maliye Bakanı Muhammad Aurangzeb ile ikili görüşmeler yapacak ve Türkiye-Pakistan İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılacak. Bu toplantıda, iki ülke arasında ekonomik iş birliğinin artırılmasına yönelik stratejiler ele alınacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar

Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dünya Türk İş Konseyi ve İslamabad Büyükelçiliği'nin organizasyonunda düzenlenecek toplantıda, Pakistan'da yatırımları bulunan Türk iş insanları ile bir araya gelinecek. 9 Ağustos'ta ise Bakan Bolat, Karaçi'de Pakistan Ticaret Bakanı Jam Kamal Khan ile görüşecek. Bu görüşmenin ardından, Bakan Bolat, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile birlikte Karaçi 2'nci Uluslararası Gıda ve Tarım Fuarı'nın (FOODAG '24) açılışını gerçekleştirecek ve fuar alanını ziyaret edecek. Aynı günün akşamında heyetin Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

Kaynak: DHA