Twitter’ın CEO’su Elon Musk’ın uygulama üzerinde yaptığı değişiklikler kullanıcıların tepkisini çekmiş, rakip uygulamalar rağbet görmeye başlamıştı. Musk’ın rakibi Mark Zuckerberg’ün yeni platformu Threads de bu uygulamalar arasına girdi. Kullanıcılar, perşembe günü kullanıma açılacak platformu merak ediyor.

Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak olan Threads’in aplikasyon marketlerinde yer alan tanıtımı şu şekilde: “Threads toplulukların bir araya gelerek bugün önem verdikleri konulardan yarının gündemini belirleyecek konulara kadar her şeyi tartıştığı bir yerdir.”

Uygulamanın ekran görüntüleri, Twitter’a benzer bir arayüzü olduğunu gösteriyor.

Meta’nın, “metin tabanlı sohbet uygulaması” olarak tanıttığı platformun ücretsiz olacağı öngörülüyor. Elon Musk’ın paralı abone olmayan kullanıcılara günlük tweet limiti getirmesi gibi durumlar yüzünden Twitter’dan uzaklaşan kullanıcıların, Threads’i tercih etmesi bekleniyor.

Zuckerberg ve Musk arasındaki rekabeti kızıştıracak bu platform, Instragram’a bağlı çalışacağı için otomatik olarak yüz milyonlarca hesapla eşleşecek. Bu sayede, rakipleri gibi sıfırdan başlaması gerekmeyecek.

Twitter, popüler yönetim araçlarından Tweetdeck’in artık ücretli olacağını açıkladı. Bu kararın, rakip platform Threads’in, Twitter’ın önüne geçmesine sebep olacağı öngörülüyor.

Editör: Betül Vural