New York Times'tan Elizabeth Paton'un aktardığı haber şu şekilde: 

Aylarca süren seçmelerin ardından binlerce rakip arasından The Crown’un son sezonunda Kate Middleton'ı canlandıracak kişinin kendisi olduğunu söyleyen telefonu aldığında Meg Bellamy, zaten Windsor Kalesi’nin gölgesindeydi. Ancak henüz bir asilzadeye benzemiyordu. Geçen ay Londra’daki otel odasından konuşan 21 yaşındaki Bellamy, “Legoland'daki otoparkta çöp kamyonlarının arasında kostümle çömelmiştim. O zamana kadar en düzgün oyunculuk işim kırmızı plastik tuğlaların önünde oynadıklarımdı” dedi.

2022’de hiçbir oyunculuk deneyimi olmayan Bellamy, tema parkında oyuncu olarak çalışıyordu. O sırada Twitter'da Kate Middleton rolü için bir oyuncu seçimi yapıldığı çağrısını fark etti. Dünyanın en ünlü kadınlarından birinin üniversite yıllarını canlandırmak için kıyasıya rekabet yaşandı. Binlerce genç oyuncu seçmeler için videolar yayınlıyordu. Ancak bir komşusunun onu Britanya'nın gelecekteki kraliçesi Kate Middleton’a benzediğini söylemesinin ardından Bellamy bu rolü denemeye karar verdi. Genç oyuncu oyunculuk okulundan defalarca red yemiş ve bunalıma girmişti. Videosunu gönderdikten 3 hafta sonra telefon aldı ve bu aylarca sürecek bir oyuncu seçme sürecinin ilkiydi.

Hayatını değiştiren telefon çağrısı

Bellamy “Baştan beri rolü alacağıma hiç gerçekten inanmadım. Ama sonra her turda gerçek bir şansım olduğunu ve bu şansın aslında benim elimde olabileceğini hissetmeye başladım. Rolü aldığımda tamamen şoka uğradım” dedi. Aldığı telefon çağrısının üzerinden 2 yılı aşkım süre geçtikten sonra Bellamy, bilinmezlikten film yıldızlığına doğru ilerlemiş görünüyor. Geçen hafta Middleton’ın 2002’de yardım amacıyla cesur transparan bir elbiseyle podyuma çıkması ve Prens William’ın dikkatini ilk kez çektiği anı yeniden canlandıran dizideki bir kare, The Daily Telegraph'ın ön sayfasında yer aldı.

The Crown’da Kate Middleton’ı oynayan gizemli oyuncu kim?

Oscar ödüllü senarist Robert Towne hayatını kaybetti Oscar ödüllü senarist Robert Towne hayatını kaybetti

Büyük markalar peşine düştü

Bu hafta 14 Aralık’ta yayınlanacak olan The Crown’un 2. bölümünden önce Bellamy, krem rengi Valentino sütunlu elbisesiyle Londra galasında kırmızı halıdaydı. 24 saat öncesinde ise Huishan Zhang imzalı bir takım elbise ve kravatla Moda Ödülleri'ne katılmıştı. Temmuz ve Eylül’de Dior’un Paris’teki defilesine katılan Bellamy, aylardır Gucci ve Dior gibi büyük moda isimlerinin ilgisini çekiyor. Bu şirketler yeni oyuncular şöhret doruklarına çıkmadan önce onları cazip sözleşmelerle tutmaya çalışıyor. Sonuç olarak eğer bir mode evi Galler Prensesi’ni ruj ve çanta satması için kiralayamıyorsa en iyi fırsatı onu canlandıracak kişiyi tutmak.

The Crown’un oyuncu kadrosu, 6 sezon boyunca kendini kanıtlamış oyunculardan oluşan ekip ile desteklendi. Aynı zamanda 4. sezonda Prenses Diana’yı canlandıran Emma Corrin gibi birçok yeni yüzün kariyerine ivme kazandırdı. Peki yapımcıları Bellamy'ye şans vermeye iten şey Bellamy'yle ilgili miydi?
“The Crown”un oyuncu yönetmeni Robert Sterne, “Ona karşı bir açıklık, bir zeka ve tatlılık olduğunu ve Prens William'ı oynayan Ed McVey ile arasında bir kimya olduğunu gördük. Meg'le yolculuğa çıkmak istersiniz. Onun size hikayeyi anlatmasını istersiniz”dedi.

Aralarında benzerlikler vardı

Bellamy ve Middleton arasındaki benzerlikler hakkında narin yüz hatları ve parlak kumral saçlarınn haricinde çok fazla şey söylendi. İkisi de okulda son derece sportifti ve lakros sporuna özel bir sevgi duyuyorlardı. Ayrıca Bellamy’nin aksanında da Kuzeyli hissi var. Ancak St. Andrews Üniversitesi'nde sanat tarihi okuyan Galler Prensesi'nin aksine Bellamy üniversiteye gitmedi. Okuldaki müzikallerde "Grease"deki Sandy ve "We Will Rock You"daki Scaramouche gibi prodüksiyonlarda yer alsa da sadece oyunculuk yapmak istiyordu. 

"Deli gibi görünüyor olmalıydım"

Altı aylık çekimlerin öncesinde Bellamy, Middleton'u oynamaya hazırlanmak için aylar harcadı. Belgesel izledi, gazetelerden araştırma yazıları okudu. Performansını mükemmelleştirmek için hareket ve ses koçlarıyla da çalıştı. Repliklerini çalışırken giymek için evine nostaljik kostümler aldı. Bellamy, "Deli gibi görünüyor olmalıydım. Onun gibi giyinirdim, onun hakkında bir kitap okurdum ve evin içinde dolaşırken onun gibi ses çıkarmaya çalışırdım” dedi.

2011'de resmi olarak kraliyet ailesine katıldıktan sonra Middleton'un sonsuz tane fotoğrafının olmasına rağmen Prens’le ilk arkadaş olduğu ve daha sonra aşık olduğu St. Andrews'taki zamanına ait çok az şey vardı. Bellamy, "İlk basın röportajı 29 yaşında nişanlandığı zamandı, bu yüzden boş bir tuval gibiydi. Hayatın onu nereye götüreceğini ve William'ın kocası olacağını bilmeden önce nasıl biri olduğunu düşünerek çok zaman harcadım. Umarım Kate'in hakkını vermişimdir” dedi.

Editör: Halide Tonga