Çinli elektrikli araç üreticilerinin hisseleri, Tesla'nın Avrupalı tüketicileri hedefleyen daha uygun fiyatlı bir model planladığı ve fiyat savaşlarının kârı erittiği bir sektörde rekabeti artırdığı haberinden sonra gerilemeye başladı.

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından CDS geriledi, borsada yükseliş yüzde 2'ye yaklaştı Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından CDS geriledi, borsada yükseliş yüzde 2'ye yaklaştı

Nio Inc. Salı günü Hong Kong'da yüzde 5'in üzerinde değer kaybına uğrayarak gerilemeyi beraberinde getirdi. XPeng Inc. kısa süreliğine yüzde 3'ün üzerinde değer kaybına uğrarken, BYD Co. da düşüş görüldü.

Çinli elektrikli araç üreticilerinin aylık satışları son günlerde artış kaydetmemişti. Ancak tüm şirketler yatırımcılar tarafından eşit muamele görmedi. Nio'nun hisseleri bu yıl zarar etmeye devam ettiği için emsallerinin gerisinde kaldı.

Tesla haberleri Avrupa Birliği'nin Çin'de üretilen elektrikli araçlara dair sübvansiyon karşıtı bir soruşturma başlatmasından sonra geldi.

LW Asset Management Advisors Ltd Fon Yöneticisi Andy Wong, "Tesla haberleri Çinli rakipleri için yatırımcı duyarlılığı üzerinde baskı yaratabilir ve Nio - zayıf finansalları ve üretimiyle - satış baskısına karşı daha savunmasız olabilir" yorumununda bulundu.

Bloomberg'in önceki hafta yayınlanan haberine göre; Nio, maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak için işten çıkarmalar yaparken, ana faaliyet kolu dışındaki iştiraklerini elden çıkarmayı planlıyor.

Editör: Deniz Dalgıç