Süleyman Aslan kimdir? Süleyman Aslan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Süleyman Aslan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Süleyman Aslan kimdir? Süleyman Aslan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Süleyman Aslan’ın biyografisini haberimizde derledik…

Tefeci Süleyman Aslan kimdir?

"Yüksek Faizli Fon Dolandırıcılığı" davasının dosyasında birçok isim yer alıyor. Bu isimler arasında bir kişinin "tefeci" olarak adı geçiyor. İddianamede yer alan detaylara göre Seçil Erzan bir yerde, Aslan'dan, "Süleyman amca" şeklinde söz ediyor. Bu nedenle de bu kişinin yaşlı bir isim olduğu ortaya çıkıyor. Bu da bazı isimlerin, söz konusu kişinin Halkbank eski genel müdürü Süleyman Aslan olduğuna yönelik iddialarını çürütüyor. 

Florya’da yaşıyor

Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre Süleyman Aslan aslen Siirtli bir iş insanı olarak biliniyor. Aslan, Kapalıçarşı ve Kadınlarpazarı bölgesinde faaliyet gösteriyor. İstanbul Florya’da yaşıyor ve orada bir ofisi var. Kendi adına resmi olarak hiçbir ticari faaliyeti yok. Diğer bir değişle, adına kayıtlı ya da ortak olarak gözüktüğü bir firması veya şirketi yok.

Ankara’da 2010 Model MERCEDES-BENZ Marka araç icradan satılıktır Ankara’da 2010 Model MERCEDES-BENZ Marka araç icradan satılıktır

Henüz adli bir işlem başlatılmamış

Çok zengin. Geniş mal varlığına sahip. Bu işlerle ilgilenenler, Aslan’ı “beynelmilel tefeci” olarak tanımlıyor. Devletle herhangi bir doğrudan ilişkisi gözükmüyor. Kapalıçarşı’da da herhangi bir iş yeri yok. Vergi kaydının da olmadığını belirtiliyor.  Para ve senetlerin kendisine teslim edildiği yönünde ifadeler mevcut. Dosyada adı geçen ve ifadelerde görüldüğü kadarıyla işin içinde olan isimlerden Süleyman Aslan’la ilgili henüz adli bir işlem başlatılmış gözükmüyor.

Editör: Sümeyye Aksu