CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri  TBMM’den yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı önüne geldi. MEB’in yeni müfredatının içeriğine karşı tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, burada yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:

Murat Emir: Çocuklarımızın ihtiyacı laik ve çağdaş eğitimdir

"Çocuklarımızın ihtiyacı bilimse, laik ve çağdaş eğitimdir. Oysa geldikleri günden beri her gelen milli eğitim bakanı, milli eğitimi yapboz tahtasına çevirdi ve her gelenin asıl maksadı milli eğitimi milli karakterden uzaklaştırığ, dinsel ve özellikle de gerici düşüncülere bağlamaktı. Biz bu maarif modelinin ne ismini, ne hazırlanış yönetimini, ne de içeriğini kabul etmiyoruz. Bu modellerle Türkiye'yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi değildir.”

Chp Meb Yürüme 1

Suat Özçağdaş: Çağ dışı bir eğitim manifestosu taşıyan bir programla karşı karşıya kaldık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, da şunları aktardı:

“Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarın eğitim niteliksizleştirildi, piyasalaştırıldı ve dinselleştirildi. Tüm bu sürecin sonunda, artık çocuklarımız geleceğini yurtdışında aramaktadır, aileler özel okullara sığınmaktadır. Özel okulların da ekonomik koşullar nedeniyle ücretlerin karşılanmadığından aileler büyük zorluklar çekmektedir.

Geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından kamuoyuna duyurulan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile yeni bir taslak eğitim programı olmaktan çok, çağ dışı bir eğitim manifestosu taşıyan bir programla karşı karşıya kaldık. Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil; bir dizi ideolojik saplantının yaşandığı, yansıdığı politik bir metindir.

Türkiye Yüzyılı gibi bir partinin seçim sloganı olarak kullandığı ibarelerin milli eğitim gibi temel bir alanın başlığı haline getirilmesi, parti-devleti anlayışının dayatılması ve kamu yönetiminin geldiği noktayı göstermesi adına ibretlik bir durumdur.”

TÜGVA Genel Başkanı Beşinci: Bir nesli dinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar TÜGVA Genel Başkanı Beşinci: Bir nesli dinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar

Kaynak: Haber Merkezi