Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' görüşmeleri kapsamında DEM Parti’nin ardından Saadet Partisi Meclis grubunu ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

“Bugün ikinci gün görüşmelerimizi yapıyoruz. İkinci olarak burada Saadet partisi Meclis Grubundaki Grup Başkanı ve Grup Başkanvekili arkadaşlarımızla birlikte konuyu müzakere etme imkanımız oldu.

Biraz evvelde ifade ettiği gibi genel çerçeveyi, bu süreçle ilgili görüşlerimizi ve özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde anayasa çalışmalarını en olgun tartışmalarla nasıl iletebiliriz ve sonuç alırız bunlarla ilgili ben görüşlerimi aktardım.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi

“Siyaset diyalog içerisinde çözüm üretme yeridir”

Değerli arkadaşlarımızın da görüşlerini alma fırsatımız oldu. Yapıcı, olumlu bir görüşme yaptığımızı ve inşallah bundan sonra diğer siyasi partilerle de görüşmeleri tamamladıktan sonra bir usul, yöntem belirleyerek muhtemelen önümüzdeki ekim ayı gibi bu işin muhtevasına ilişkin tartışmaların başlanabileceğini görüyorum. Biz b süreci şeffaf, karşılıklı medeni anlayış içerisinde iyi bir tartışma zemini oluşturarak sürdürme kararlılığı içindeyiz.

 Siyaset diyalog içerisinde çözüm üretme yeridir. Bu çerçevede bütün siyasi partilerin bu diyalogun yapıcı unsurları halinde olmasını temenni ederim.”

Bülent Kaya: Verimli bir görüşme yaptık

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da, “Sayın Başkanımızın samimi çaba ve gayretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Verimli bir görüşme yaptık. Anayasaların sağlıklı siyasal zeminlerde, daha sağlıklı sonuçlar vereceğini dolayısıyla ilk önce Türkiye’deki siyasal iklimi, bütün sorunlarımızı siyaset yoluyla müzakere edebileceğimiz bir zeminde konuşmanın önemine işaret ederek Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu siyasal zemine katkı sunacak her türlü çabanın içerisinde olacağımızı ve sağlıklı bir zemin inşasının sorunları konuşmaktan daha önemli olduğunu ifade ettik" dedi.

Muhabir: Şevval Dalgıç