CHP'li Bağcıoğlu: FETÖ'cülerin verdiği zararın bedelini Atatürkçü askeri personel ödemiştir CHP'li Bağcıoğlu: FETÖ'cülerin verdiği zararın bedelini Atatürkçü askeri personel ödemiştir

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan'ı Meclisteki parti grubunda ziyaret etti.

"Ortak açıklama yapıldı"

Yeni anayasa için siyasi parti ziyaretlerine Salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile başlayan Kurtulmuş, ziyaretlerini sürdürüyor. DEM Parti'yi ziyaret eden Kurtulmuş, görüşmenin ardından kısa bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Salı günü başlattığımız anayasa çalışmaları çerçevesinde ikinci gün temaslarını bugün parlamentoda grubu bulunan 3 partiyle birlikte sürdürüyoruz. İlk ziyareti DEM Parti ile gerçekleştirdik. Bu sürece ilişkin görüşlerimizi, çerçeveyi kendileri ile paylaştık. Bu sürecin açık, şeffaf, demokratik bir şekilde sürdürülmesi talebimizi kendilerine ilettik. Bizim temennimiz TBMM'de çok büyük bir çoğunlukla siyasi partilerin uzlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konulması ve bunun da Meclis'te kabul edilmesidir. Buna ilişkin daha detaylı açıklamayı 3 partiyi ziyaretten sonra en sonunda gerçekleştireceğiz" dedi. 

DEM Parti'yi ziyaret eden Kurtulmuş saat 13.00'te Saadet Partisini, 14.00'te ise İYİ Parti Grubu yöneticileriyle bir araya gelerek yeni anayasa konusundaki görüşlerini dinleyecek.

"AHİM kararlarının uygulanması bizim için çok önemli"

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulanan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatimoğulları ise şunları söyledi:

"Sayın Meclis Başkanı'na ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. 12 Eylül Anayasası'nın değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması konusundaki görüşlerimiz bilinmektedir. Bir yol temizliğine ihtiyaç var, mevcut baskı sürecinin ortadan kalkması, anayasanın hükümlerinin uygulanması, AHİM kararlarının uygulanması bizim için çok önemli. Dün 1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını olumsuz gördüğümüzü ve böylesi bir zeminde anayasa yapım sürecinin zorluklarının olacağının altını çizdik. En geniş yelpazedeki toplumsal mutabakatla, tüm farklı halkları ve inançları, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasa yapım sürecinin açılması elbette bizler açısından da önemli. Türkiye'nin içinden geçtiği çok derin kriz ve yoksulluk var, bu acil ve alarm veren sorunun üstünü örtmeyecek şekilde sürecin gelişmesi için bütün partiler olarak üzerimize düşen sorumluluğumuz vardır" 

Kaynak: AA