Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş Başkanlığında toplandı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

CHP Genel Başkanı Özel'den, Bosna Hersek'e taziye mesajı CHP Genel Başkanı Özel'den, Bosna Hersek'e taziye mesajı

"Terörün bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar teröre karşı kararlı mücadelemiz ciddi şekilde devam edecektir. Terör örgütleri dünyanın her yerinde olduğu gibi bizim bölgemizde de emperyalist devletlerin vekalet savaşlarının bir aracı, bir maşası olarak kullanılmaktadır. Esasında bu neoemperyal saldırıdır. Bu saldırılara karşı millet olarak birliğimizi, bütünlüğümüzü; devlet olarak da bizim bekamızı sağlayabilmek için teröre karşı amasız, fakatsız, tavizsiz bir mücadeleyi sürdürmek boynumuzun borcudur.

Bu emperyalist devletlerin planlarını boşa çıkaracak olan en önemli değerimiz ise milli iradenin tecelligahı olan TBMM'nin bu konuda net, açık bir kararlılık içerisinde durmasıdır. Türkiye, sorunlarını çözmeye muktedir bir devlettir. Terör belasını da bütün unsurlarıyla tasfiye edecek, yok edecek, tarihin çöplüğüne atacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi