Karar, rekor kıran Eras turnesi kapsamında binlerce insanın stadyumda olduğu bir dönemde geldi.

Miray Akay Rus dizisinde başrol oynayacak Miray Akay Rus dizisinde başrol oynayacak

Swift, Instagram'da şunları söyledi: "Hayranlarımın, sanatçı arkadaşlarımın ve ekibimin güvenliği ve refahı her zaman önce gelmeli ve öyle kalacaktır."

Brezilya'da sağlık uyarılarını tetikleyen benzeri görülmemiş bir sıcak hava dalgası yaşıyor.

Yetkililer, sıcaklık ve nemin birleşiminden oluşan ısı endeksinin Cuma günü 59,3C, Cumartesi günü ise 59,7C olarak kaydedilmesi nedeniyle hayati tehlike konusunda uyardı.

ABD'li pop yıldızının Pazartesi günkü programı devam edecek.

Swift'in ertelenen Cumartesi konseri öncesinde Rio'daki hayranlar sıcaktan korunuyor

Instagram'da yaptığı açıklamada pop yıldızı, bir hayranının ölümü üzerine "yıkıldığını" ve kalbinin "parçalandığını" belirterek şunları ekledi: "İnanılmaz derecede güzeldi ve çok gençti."

Swift, "Bu sözleri yazdığıma inanamıyorum ama paramparça bir kalple bu gecenin erken saatlerinde programımdan önce bir hayranımızı kaybettiğimizi söylüyorum. Buna ne kadar üzüldüğümü sana anlatamam bile." dedi.

Organizatörlere göre 23 yaşındaki Ana Clara Benevides Machado, kendini iyi hissetmediği için stadyumda yardım aramıştı. Hastaneye kaldırıldı ancak bir saat sonra hayatını kaybetti.

Brezilya gazetesi Fohla De Sao Paolo'ya göre ölüm nedeni kalp-solunum durması olarak gösterildi.

33 yaşındaki Taylor Swift, olay hakkında sahnede konuşamayacağını çünkü ne zaman konuşmaya çalışsa "kederden bunaldığını" hissettiğini söyledi.

Editör: Halide Tonga