Meriç Kahraman, MS hastası eşi Tayfun Kahraman'ın sağlık kontrolüne götürülürken işkenceye maruz kaldığını duyurmuştu. İşkence iddialarına gelen tepkilerin ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Jandarma Genel Komutanlığı, 'sevk işlemleri usulüne uygun yapılmıştır" diyerek iddiaları yalanladı.

“Masumiyetimizi tartıştırmayız, haysiyetimize dokundurmayız”

Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklamasına sosyal medya hesabından cevap veren Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, şunları söyledi;

“Arayan, soran herkese teşekkürler, cevap veremediklerim de oldu, bu nedenle bilgilendirmek isterim: Bugün Tayfun ile görüştük. Sağlık durumu şu an iyi. Dün kendisine yapılanı elbette sindirmiş değil, bunu normal karşılayıp "olur böyle şeyler" diyecek değiliz. Kimse de bunu söylemesin.

 Yaşanan her şeyin tutanağı var, şahitleri var. Soruşturma açıldığına dair haberleri basından bizler de öğrendik. Avukatlarımız takip ediyor. Sonuna kadar da takip edeceğiz. Eşim Tayfun Kahraman'ın özgürlüğü, şahsi bir mesele değil. Hukuk ve adaletin kırıntısı varsa bir gün bile içeride olması bütün ülkeye zulümdür, zarardır. Masumiyetimizi tartıştırmayız, haysiyetimize dokundurmayız, bir adım geri atmayız.”

Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti

Kaynak: Haber Merkezi