Sosyal medya günümüzde oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahipken özellikle Twitter, Instagram ya da Tiktok gibi alanlarda neredeyse herkesin hesabı bulunuyor. Bu nedenle kişiler tanımadığı kişileri dahi bu platformlar aracılığıyla bulabiliyor. Şekilli nick kullanılması dahi kişilerin bulunması konusunda herhangi bir zorluk oluşturmuyor, hatta özellikleri sayesinde daha kolay şekilde bulunabiliyor.

Tam Adını Bilmediğiniz Bir Kişiyi Aramak Nasıl Olur?

Sosyal medyada tam olarak adını bilmediğiniz bir kişinin hesabını bulmak istiyorsanız burada uygulayacağınız farklı durumlar yer alıyor. Özellikle kişinin soyadını bilmiyorsanız karşınıza farklı birçok seçenek çıkacaktır.

Örneğin sosyal medya alanında arama bölümüne kişinin isminin yazılması dahilinde size en yakın olması beklenen hesaplar arama sonuçlarında gözüküyor. Bu nedenle de tanımadığınız kişileri bulmak için yalnızca adını bilmek yeterli olmuyor.

Tanımadığınız kişilerin görünüşlerini bilmeniz size konuda yardımcı olabilir. Instagram profil fotoğrafı büyütme özellikleri sayesinde kişinin profil fotoğrafı aracılığıyla tespit edilmesini sağlayabilirsiniz.

Justin TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Justin TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Fotoğraflar Aracılığı İle Tanımadığın Birini Sosyal Medyadan Nasıl Bulabilirsin?

Eğer tanımadığınız kişinin elinizde fotoğrafı bulunuyor ise sosyal medyada bulmak için uygulayabileceğiniz farklı adımlar yer alıyor. Öncelikle sizde bulunan fotoğrafı değerlendirmek amacıyla Google üzerinden arama yapmanız gerekir.

·         Google fotoğrafla arama bölümüne girerek elinizde var olan fotoğrafı alana yüklemeniz gerekir.

·         Eğer kişi aynı fotoğrafı daha önce herhangi bir sosyal medya hesabında paylaşmış ya da kullanmış ise Google var olan verilerinden bu kişinin hesabına ilişkin bilgileri size sunar.

·         Böylece fotoğraf aracılığıyla takip etmek istediğiniz kişinin adını ve soyadını öğrenebilirsiniz. Hatta kimi zaman doğrudan sosyal medya hesaplarına dahi ulaşabilirsiniz.

Tüm bu adımlar sayesinde aramış olduğunuz kişinin farklı sosyal medya hesaplarını bularak YouTube video indir gibi temel amacınız olan işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kişiler genellikle YouTube platformunda da kendi adlarını kullanarak kanallarının oluşturulmasını sağlıyor.

Telefon Numarası İle Tanımadığın Birini Nasıl Bulabilirsin?

Telefon numaraları kişilerin özellikle aktivasyon işlemlerini yaparken kullanmış olduğu numaralardan biridir. Bu nedenle bir kişinin telefon numarasını biliyor olmak var olan sosyal medya hesaplarına ulaşmak konusunda size çok yardımcı olabilir.

Sahip olduğunuz telefon numarasını Google üzerinden aratarak tanımlı olan sosyal medya hesaplarını gözlemleyebilirsiniz özellikle Facebook, Instagram ya da Twitter gibi platformlarda telefon numarasını doğrudan aranması kişilerin hesaplarına erişim konusunda yardımcı oluyor.

Ayrıca kullanıcıların süreçte buy Youtube views gibi paketlerden yararlanmış olması hesaplarının öne çıkmalarına yardımcı olur. Bu da yapmış olduğunuz arama işleminin daha kolay sonuçlanmasını sağlar.

Ancak sahip olduğunuz telefon numarası kişinin sosyal medya hesaplarında kullandığı telefon numarası değil ise ulaşım sağlamak mümkün olmayacaktır.

Editör: Mert S. Kaplan