Anket: Almanların yüzce 74’ü Scholz’un yeniden başbakan adayı olmasını istemiyor Anket: Almanların yüzce 74’ü Scholz’un yeniden başbakan adayı olmasını istemiyor

SANA, haberini, Rus devletinin medya kuruluşu RT'nin özel kaynaklardan aldığı bilgiye dayandırdı.

Buna göre Rusya ve Suriye devlet başkanları arasındaki görüşmeye yakın kaynaklar, "Esad’ın ziyaretinin şaşırtıcı olarak nitelendirilebileceğini ancak oldukça pratik bir ziyaret olduğunu, Esad ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında olası görüşme konusunun görüşülmediğini ve Putin’in Esad’dan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunmadığını" dile getirdi.

“Putin, Esad’ın Türkiye ile ilişkilere dair tutumunu biliyor”

Haber şöyle devam etti:

"Kaynaklar şunu da kaydetti: 'Rusya Devlet Başkanı, Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev aracılığıyla, Esad’ın Türkiye ile ilişkilere ilişkin tutumu konusunda önceden tam olarak bilgilendirildi. Bu ilişkilerin, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve Suriye’nin kuzeyindeki tüm terör örgütleriyle mücadeleye ilişkin temellere ve referanslara dayanması gerekiyor.'"

Peskov’dan Muğlak yanıt: Bu şekilde değinildi”

Öncesinde Reuters, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, basın toplantısında, Rusya ile Suriye liderlerinin görüştüğü konular arasında olası Esad-Erdoğan görüşmesinin de olup olmadığının sorulduğunu aktardı.

Reuters'e göre Peskov şu yanıtı verdi: "Suriye çevresinde bölgedeki durumla ilgili tüm konular hakkında geniş görüş alışverişinde bulunuldu. Bahsettiğiniz konuların çoğuna şu veya bu şekilde değinildi. Söyleyebileceğim tek şey bu."

Kaynak: Haber Merkezi