Süreyya Berfe kimdir? Süreyya Berfe nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Süreyya Berfe kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Süreyya Berfe kimdir? Süreyya Berfe kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Süreyya Berfe biyografisini haberimizde derledik…

Süreyya Berfe kimdir?

27 Ocak 1943'te İzmir'de doğan ve asıl adı Hikmet Süreyya Kanıpak olan şair Süreyya Berfe, 1965 yılına kadar Süreyya Kanıpak imzasıyla yazdı.

Berfe, Nermin Hanım ile Fransızca öğretmeni Metin Kanıpak’ın oğludur; baba tarafından Atatürk’ün akrabası olur.

Çanakkale Lisesi’ni bitirdikten (1960) sonra iki yıl Hukuk Fakültesi’nde, dört yıl İÜEF Felsefe Bölümü’nde okudu. Askerliğini yedek subay öğretmen olarak yaptı. Dönüşünde Arkın Yayınevi’nde çalıştı ve “Meydan Larousse”, “Cumhuriyet Ansiklo­pedisi”, “Yirminci Yüzyıl Tarihi” gibi ansiklopedik yayınların hazırlanmasına katkı­da bulundu. Ali Özgentürk ile Asyalı dergisini çıkardı (2 sayı, 1972). 1976’da Can Yayınevi’nde çalıştı. Daha sonra reklam şirketlerinde metin yazarlığı yaptı. İlk şiiri 1962’de Yön dergisinde çıktı. Şiirlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla 1965’e kadar “Düzlem”, “Zeren”, “Yelken”, “Şiir Sanatı”, “Türk Dili”, “Somut” gibi dergilerde, daha sonraki şiir ve yazılarını “Papirüs”, “Yeni Dergi”, “Yazı”, “Forum”, “Oluşum”, “Soyut”, “Somut”, “Ant”, “Yeni Edebiyat”, “Yeni a”, “Birikim”, “Milliyet Sanat”, “Defter”, “kitap-lık”, “Gösteri” dergileriyle “Yeni Gazete” ve “Ulus” gazetelerinde yayımladı.

Süreyya Berfe’nin şiirleri 18 dile çevrildi.

Selcuksports HD | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Selcuksports HD | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

 Berfe, 80 yaşında hayatını kaybetti. Berfe, bir süredir İzmir'de yaşıyordu.

Kaynak: Haber merkezi