Futbolseverler 2024-2025 sezonunun ilk dev maçını pazar akşamı izleyecek. Papara Park'ta bu akşam 20:00'de başlayacak maçta Trabzonspor'un konuğu Beşiktaş olacak.

Trabzonspor ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 103'üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabette bugüne kadar alınan galibiyet sayılarında siyah-beyazlıların 38-37 üstünlüğü bulunuyor.

Sezona Abdullah Avcı yönetiminde giren fakat aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle deneyimli çalıştırıcı ile yollarını ayıran Trabzonspor, kulüp efsanesi Şenol Güneş ile teknik direktörlüğü döneminde 5. kez kader birliği yapacak.

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in imzası sonrası camiada yaşanan olumlu hava, Beşiktaş derbisinde etkili rol oynayabilir. Öte yandan Şenol Güneş, Süper Lig'de Trabzonspor'un başındaki teknik direktörlük kariyerinde 8 kez eski takımı Beşiktaş'a mağlup oldu.

Ligde milli araya 15. sırada giren iki maçı eksik bordo-mavililer, şimdiye dek oynadığı Net Global Sivasspor ve İkas Eyüpspor maçlarından golsüz beraberliklerle döndü. Bu karşılaşma aynı zamanda Trabzonspor'un bu sezon ligde taraftarının önünde oynayacağı ilk karşılaşma olarak da kayıtlara geçecek.

Trabzonspor'da yeni transferler Cham ve Banza,teknik direktör Şenol Güneş'in şans vermesi halinde ilk kez bordo-mavili formayı giyecek. Öte yandan bordo-mavililerde kaptan Uğurcan Çakır formuyla dikkat çekiyor. Milli kaleci, bu sezon Süper Lig'de forma giyip gol yemeyen tek kaleci durumunda. Uğurcan Çakır ayrıca kalesine gelen 11 şutun tamamını kurtararak başarılı bir grafik çizdi.

PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi

Sezona başlayan ve hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş ise zorlu deplasmanda üç puan arıyor. Ligde 3'te 3 yapan siyah-beyazlılar, Van Bronckhorst önderliğinde kritik bir virajı daha dönmenin hesaplarını yapıyor. Öte yandan Beşiktaş, 2013/14'ten bu yana ilk kez bir sezona dörtte dört yaparak başlamak istiyor. Siyah-beyazlılar aynı başarıyı en son Slaven Bilic döneminde yaşamıştı.

Trabzonspor ile oynadığı son iki resmi maçı kazanan ve bunların birinde Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, Mart 2016-Nisan 2017'den bu yana bordo-mavilileri üst üste üç kez mağlup edemiyor. 

Ligde çıktığı son iki maçta da gol atan 3 gollü Immobile, üst üste 3 ve 3'ten fazla karşılaşmada fileleri havalandırdığı son seriyi Nisan 2022'de Lazio formasıyla yakaladı.

Hakemlik görevini Ali Şansalan'ın üstleneceği bu dev mücadeleyi saat 20:00'den itibaren beIN SPORTS 1 ve 4K kanalından takip edebilirsiniz.

Muhtemel 11’ler 

Trabzonspor: Uğurcan | Malheiro, Savic, Denswil, Eren | Okay, Mendy | Cham | Visca, Orsic, Banza.

Beşiktaş: Mert | Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku | Musrati, Gedson | Rashica, Fara, Mario | Immobile.

Kaynak: Beinsports