Sumru Yavrucuk kimdir? Sumru Yavrucuk nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Sumru Yavrucuk'un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Sumru Yavrucuk kimdir? Sumru Yavrucuk kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sumru Yavrucuk kimdir?

Sumru Yavrucuk kimdir?

Sumru Yavrucuk, 1961 yılında Ankara’da hayata gözlerini açtı. Liseden sonra İstanbul Belediye Konservatuarında Şan ve Tiyatro eğitimi aldı. 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümüne yatay geçiş yaptı.

Mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrolarında sahneye çıkmaya başladı. Gılgamış, Yedi Kocalı Hürmüz, Macbeth, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz gibi çeşitli oyunlarda rol alarak sahneye çıktı.

Ekran önüne ilk adımını 1988'de Önce Canan adlı dizi ile attı. Ardından pek çok dizi ve filmde rol almaya devam etti. 2004 yılında yayınlanmaya başlayan Yabancı Damat dizisi ile büyük bir çıkış yakaladı ve bu dizide Feride Baklavacıoğlu karakterini canlandırarak izleyenlerin gönlünde taht kurdu.

2007'de Sevgili Dünürüm dizisinde rol aldı, 2009 yılında Bahar Dalları dizisine dahil oldu.

Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri ile Akşehir sokakları 65. kez renklendi Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri ile Akşehir sokakları 65. kez renklendi

2010 yılında yayınlanan Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde Meryem karakterini canlandırdı.

2015 yılında yayınlanan Acil Aşk Aranıyor dizisinde rol aldı. Oyuncu son olarak No: 309 dizisinde rol aldı.

Sumru Yavrucuk işitme ve konuşma engellilerin işaret dili olan Gestuno’ya hakimdir ve engelliler için Susuz Yaz oyununun yönetmenliğini üstlenerek sahnelemiştir. Sumru Yavrucuk bu oyunla Türkiye Sağır Dilsizler Mim Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülünüe layık görülmüştür.

Kaynak: Haber Merkezi